Ga naar hoofdinhoud

Sambuca tijdelijk terug onder het zadel bij Jonna Schelstraete

www.arnd.nl Jonna Schelstraete, dressuuramazone
In december 2015 werd de zwarte ruin Sambuca (v. Sir Oldenburg) verkocht naar Amerika. Hij liep destijds succesvol Lichte Tour onder Jonna Schelstraete en beheerste inmiddels alle oefeningen voor de Zware Tour. Sinds vijf weken is Sambuca weer terug op Nederlandse bodem en onder het zadel van Schelstraete.

De ruin was in 2015 in eigendom van Schelstraete en Stal Van Grunsven. Sjef Janssen en Anky van Grunsven kochten Sambuca in 2012 samen met Joyce Heutink.

Verkoop

”De eigenaresse van Sambuca wil hem nu weer verkopen en daarom is hij terug bij mij op stal”, laat Jonna Schelstraete weten. ”Ik zal hem doortrainen tot dat hij verkocht is. Het was inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik met Sambuca in de ring ben geweest daarom heb ik een oefenrondje met hem gereden in Beuningen. Op de dagen dat er oefendressuur werd georganiseerd was ik verhinderd. Daarom koos ik er voor om hem te starten op de Subtopwedstrijd in Beuningen.” Schelstraete startte Sambuca daar op Intermediaire II niveau.

Grand Prix

Op de vraag of er nog een Grand Prix-debuut in het verschiet ligt met Sambuca antwoordt Schelstraete: ”Dat hangt ervan af hoe lang hij nog bij mij op stal staat. Ik zal hem gewoon door blijven rijden tot hij verkocht is.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.