Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking FPG en Sportfonds ParaPaard

Foto: Lonneke Ruesink
Doordat Sportfonds ParaPaard en Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) gaan samenwerken, ontstaat een sterke combinatie die het paardrijden voor iedereen met een handicap structureel mogelijk moet maken.

Zowel FPG als Parapaard, dat onderdeel is van Fonds Gehandicaptensport, beschikken over de ANBI status en het CBF keurmerk. De inhoud van de samenwerking bestaat uit kennisdeling en educatie, maar ook praktische zaken zoals gezamenlijke inkoop en advisering zijn belangrijke resultaten van de samenwerking.

“Stichtingen en verenigingen die paardrijden aanbieden voor mensen met een handicap, hebben hier voordeel van”, vertelt Marielle Wiegmans, initiatiefneemster van Sportfonds Parapaard. “FPG en ParaPaard helpen de stichtingen en verenigingen het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren. Zij gaan zich gezamenlijk inzetten om meer aandacht te vragen voor de ruiters met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Aangepaste paardensport is namelijk een unieke manier om te kunnen ontspannen. Bovendien accepteert een paard je zoals je bent. Met of zonder
handicap…”

Sportfonds ParaPaard biedt door donaties en fondsen steun (materieel en immaterieel) aan organisaties en verenigingen die zich (willen gaan) bezighouden met paardensportactiviteiten voor mensen met een handicap. ParaPaard heeft Anky van Grunsven en Gerard Joling bij de stichting betrokken als enthousiaste ambassadeurs.

Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) telt in Nederland ruim 60 (lid)stichtingen en -verenigingen. De FPG maakt mogelijk dat paardrijlessen gegeven worden door instructeurs die daar een speciaal FPG/KNHS- diploma voor hebben. Hiervoor gelden zeer strikte kwaliteits- en veiligheidseisen. HKH Prinses Margriet is beschermvrouwe van de FPG.

Bron: Persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.