Ga naar hoofdinhoud

Sandro Boy terug bij Marcus Ehning

Sandro Boy onder Marcus Ehning Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

Na ruim een jaar voor de dekdienst in Frankrijk te hebben gestaan is Sandro Boy (v. Sandro) terug bij zijn voormalige ruiter Marcus Ehning.

De Oldenburger hengst liep tot 2011 onder Marcus Ehning op het hoogste niveau. Het winnen van de wereldbekerfinale in Kuala Lumpur (2006) was een van de hoogtepunten uit zijn carrière. In 2011 nam de hengst afscheid van de sport.

 

Fokkerij

Via Paul Schockemöhle en het Holsteiner Verband diende Sandro Boy de fokkerij, hij is goedgekeurd bij de Duitse stamboeken, in België (sBs en Zangersheide), Zweden en Frankrijk. Al meteen vanaf zijn goedkeuring was hij populair bij de fokkers, met zijn mooie type en prachtige springmanieren maar vanwege zijn sportcarrière was hij echter beperkt beschikbaar.
Van zijn kinderen zijn tot nu toe Sabrina (1.60m onder Marcus Ehning) en Fantomas de Muze (1.60m onder Karline de Brabander) wel de bekendsten.

 

Dekdienst in Frankrijk

Het afgelopen jaar werd Sandro Boy voor de dekdienst aangeboden via Béligneux le Haras, op locatie Haras de Chatenay in Servas. Nu is de inmiddels 24-jarige hengst terug bij zijn voormalig ruiter Marcus Ehning en bij Shetlander Max, die hem vorig jaar begeleidde op reis naar Frankrijk. Max heeft de afgelopen maanden alleen maar naar een poster van Sandro Boy kunnen kijken en lijkt blij te zijn zijn grote vriend weer in het echt te zien.

Klik hier voor een foto van het tweetal

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix Replay

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook