Ga naar hoofdinhoud

Sandro Boy-zoon Genève EB voert vierjarigen aan

Jan Vleugels en Roelof Bril beoordeelden de Sandro Boy-zoon Genève EB zojuist met een 8,5 voor zowel springen als gaan tussen de hindernissen. Daarmee voert de door Rob Heijligers voorgestelde de knappe groep vierjarige springpaarden aan in de eerste ronde van de Isah Cup. Mooie bijkomstigheid is dat Geneve EB volgende maand geveild zal worden op de Dutch Sport Horse Sales. VDL Zirocco Blue N.O.P. viel op met nakomelingen op de tweede en vijfde plaats en van Catoki en Bernini werden nakomelingen respectievelijk derde en vierde.


Met 25,5 punten gaat Gen1ève EB (Sandro Boy x Corrado I) overtuigend aan de leiding. De Sandro Boy-zoon laat zich opvallend goed rijden en valt op door zijn gemakkelijke manier van springen waarbij hij vermogen en techniek toont. De tweede plaats was voor Nicole Botma met Girocco-D (Zirocco Blue x Indoctro) die een 8,4 voor springen en 8,2 voor rijden kreeg. Een paard dat naast vermogen ook scherpte en reflexen toonde. Een mooie derde plaats was voor Willem Greve’s Gringo R (Catoki x Tolan R), die dankzij goede rijdbaarheid, reflexen en opvallende achterhandtechniek een 8,2 en 8,3 verdiende.

Lange tijd ging Marco Brinkman met Giovanni S (Bernini x Numero Uno) aan de leiding, maar uiteindelijk restte de vierde plaats. De scherp springende Bernini-zoon scoorde tweemaal een 8,2. Edwin Agterhuis kwam met de zeer veel vermogen tonende Gezel (Zirocco Blue x Indoctro) op de vijfde plaats met tweemaal een 8,1.

Bekijk hier de veilingvideo van Genève EB van de Dutch Sport Horse Sales:

Volg hier alle actuele nieuwsberichten over de KWPN kampioenschappen 2015

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook