Ga naar hoofdinhoud

Sandro Hit levert duurste veulen

(10.45u) 22 augustus – De 31ste Hannoveraanse veiling van veulens en fokmerries verliep sensationeel. Drie veulen werden voor 50.000 euro en meer verkocht. De populaire Sandro Hit bracht de veilingtopper. Het hengstveulen Skygate Hit (Sandro Hit x Brentano II x Wendekreis) van fokker Michael Schöning uit Könnern bracht 75.000 euro op. De interessant gefokte hengst gaat naar de gerenommeerde opfok- en africhtingstal Gestüt Höftehof in Meppen. De op één na hoogste prijs van 58.000 euro was voor de dressuurgericht gefokte Lawaldo (Lauries Crusador xx x Warkant x Eiger I) uit de fokkerij van Horst Medenwald te Loxstedt. Lawaldo is nauw verwant aan de Celler staatshengst Londonderry (v.Lauries Crusador xx). Niet alleen door hun vaders, hun moeders zijn volle zussen. Het rassige hengstveulen is verkocht aan een dressuurstal in Emsland. Het duurste springveulen met 50.000 euro was Shutterboy (Silvio x Forrest xx x Gardestern), een volle broer de met onbegrensd vermogen springende Shutterfly die begin dit jaar de wereldbekerfinale won met Meredith Michaels-Beerbaum. Shutterboy is gefokt door Jens Dreesmann, Hesel en verkocht naar een Belgische springstal. (PK, overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook