Ga naar hoofdinhoud

Schadeclaim mede afgewezen dankzij Facebookfoto’s

Foto Lonneke Ruesink
Een recente uitspraak in de rechtbank wijst uit dat voorzichtigheid geboden is bij het gebruik van social media. Een paardenhouder uit het Britse East Sussex diende een schadeclaim in omdat haar pony ernstig geblesseerd zou zijn geraakt door een ongeval op een paardencentrum. Later doken op Facebook wedstrijdfoto’s op van de pony die uitwezen dat het dier er minder slecht aan toe was dan de eigenaresse deed voorkomen.

De pony raakte in juli 2009 geblesseerd. De eigenaresse reed met de pony over een longeerzweep, deze brak en zou volgens de eigenaresse de been van het pony hebben doorboord. De eigenaresse diende een forse claim in bij het paardencentrum vanwege het verlies van mogelijkheden met de pony, verder wilde ze geld voor de operatiekosten en andere behandelingen. “De foto’s op Facebook gaven ons de middelen om de geloofwaardigheid in twijfel te trekken”, aldus advocaat Clare Garnett. “De verzekeringsindustrie weet steeds meer over de voordelen en valkuilen van het gebruik van social media.

De ponyeigenaar nam het het paardencentrum kwalijk dat de longeerzweep in het midden van de bak lag, volgens haar ontstond hierdoor een onveilige situatie. Het paardencentrum gaf aan dat ze hier bewust voor kozen, omdat paarden vaak schrikken als materialen in de hoek van de bak liggen. Volgens de rechter bracht de paardeneigenaar haar paard zelf in gevaar toen ze over de longeerzweep reed.

Bron: Horses / Horses and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook