Ga naar hoofdinhoud

Schelstraete toont klasse in Prix St Georges

Jonna Schelstraete met Cupido - Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Jonna Schelstraete won zojuist de Lichte Tour in Oirschot. Ze stuurde de zeer expressieve Cupido (v. Tuschinski) naar de prachtige score van ruim 73%. Jill Huijbregts won de U25-rubriek.

De bruine, die met veel actie en balans door de zijgangen ging, was al even niet in de wedstrijdring geweest. Schelstraete vertelt: “Met Cupido hebben we ons meer gericht op het Grand Prix-werk. Sinds een klein half jaar train ik bij Diederik Wigmans em dat bevalt erg goed. Het zware werk pakt Cupido erg goed op, ik merk ook dat hij meer power krijgt. In de ring werd hij daardoor wel een beetje heet en ik moet dan zelf nog wat meer blijven rijden. Voorlopig rijden we nog wat Lichte Tour-wedstrijden om wel wedstrijdritme te houden, en als we er helemaal klaar voor zijn, maken we de overstap.”

Jill Huijbregts had in Oirschot haar generale repetitie voor Jumping Amsterdam. Zij en Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) lijken helemaal klaar voor die wedstrijd: vandaag won ze de U25 met een score van 71,6%. De amazone was daar erg tevreden mee: “we hebben hard getraind de laatste tijd, ook met mijn instructeur Karin Retera. Ook heb ik een aantal oefenwedstrijden gereden om een betere afstemming te vinden. Soms kan ‘Macho’ wat heftig op mijn been reageren, maar inmiddels durf ik in de ring meer risico’s te nemen.” De Pabo-studente geeft haar sport momenteel wat voorrang: “ik heb mijn afstuderen op een lager pitje gezet, zodat ik wat vaker met Karin kan trainen. Dat geeft ook wat meer rust en bevalt me goed!”

Later meer.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook