Ga naar hoofdinhoud

Schröder en Van Geel-Schroder doen goede zaken in Olivia

Gerco Schröder en Glock's Lausejunge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Net als vrijdag pakte Gerco Schröder vandaag opnieuw een podium plaats in Oliva met Glock's Lausejunge (v. Ludwigs Ass). Na een spannende strijd eindigde Schröder in 49,32 seconden op de derde plaats. Janne Friederike Meyer-Zimmermann bleek de 'grand dame' van deze Grote Prijs. Met Goja 27 (v. Wandor van de Mispelaere) was ze verreweg de snelste in 45,31 seconden.

De tweede plaats werd bemachtigd door Constant van Paesschen met Compadre van de Helle (v. Casall). Willem Greve maakte de top vijf compleet met een foutloze ronde in 50,77 seconden. Dit deed hij in het zadel van Zypria S (v. Canturo)

Ook Hendrik-Jan Schuttert schopte het met Balboa HS (v. Tygo) tot de barrage. Een springfout in deze barrage stond een hogere klassering in de weg. Ze werden uiteindelijk elfde.

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs.

Zege voor Van Geel

In Olivia wist Mareille van Geel-Schroder met de pas zevenjarige Ukato-zoon Enjoy de overwinning op haar naam te schrijven in de rubriek over 1,35 meter op twee sterren-niveau. Eerder bewees Van Geel al een sterke combinatie te vormen met deze Enjoy. Afgelopen zomer wonnen ze al de Youngste Tour-finale in Zuidwolde en ook gisteren in Oliva presteerden ze sterk met een vierde plaats.

Het podium werd compleet gemaakt door Jennie Juhlin met Condoctro (v. Indoctro) en Alexander Schill met de twaalfjarige merrie Charisma 206 (v. Contender). Remco Been finishte bijna twee seconden langzamer als Van Geel in 34,10 seconden. Dit leverde hem met Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) een zesde prijs op. Ook Ruben Romp legde twee foutloze parcoursen af. In een tijd van 36,86 seconden won hij met Evita (v. Diarado) de elfde prijs.

Klik hier voor de uitslag van de 2* 1,35 m.

Twee keer 1,30 meter

In Valencia werd er vandaag zowel een 1,30 meter-rubriek verreden op één ster-niveau als op twee sterren-niveau. In de twee sterren-rubriek ging de overwinning met ruim twee seconden voorsprong naar Jamie Wingrove met de KWPN-merrie Dumolga (v. Conterno Grande). Op plaats twee volgde Stefanie Heins met de Lupicor-dochter Dyantha V. Kirsten Rikkert was slechts 0,09 seconden te langzaam om een plekje bij Heins op het podium te machten. Zij finishte met Colandro 4 (v. Colander) in 63,44 seconden. Ook de zesde en de zevende prijs in deze rubriek gaan mee terug naar Nederland. Remco Been reed Euline DB (v. Vingino) naar de zesde plaats en Daan van Geel volgde met Escobar (v. Air Jordan Z) op plaats zeven.

In de 1,30 meter-rubriek op één ster-niveau ging de overwinning naar de Zweed Augusta Speiser met Corielle de Lune (v. Coriall). Lotte Teuns won met Alzu Ohio (v. Optimum Vd Wellington) de vijfde prijs en Rob Eras met Collezione Cesaro Delano (v. Diamant de Semilly) de twaalfde prijs.

Klik hier voor de uitslag van de 2* 1,30 m.

Klik hier voor de uitslag van de 1* 1,30 m.

1,40 meter

In Olivia Nova startte vanmorgen het 1,40 meter op één ster-niveau. De Spaanse Susana Epaillard bleek met Qira D Auge (v. Quidam de Revel) oppermachtig. Rob Eras won met Collezione Cesaro Mikimoto (v. Diamant de Semilly) de zesde prijs.

Klik hier voor de uitslag van het 1,40 m.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook