Ga naar hoofdinhoud

Schwizer zegeviert met Coolgirl in Leipzig

Pius Schwizer

Vanmiddag won de Zwitser Pius Schwizer met Coolgirl (v. Bill van de Heffinck) het 1,50m in Leipzig. In een snelle barragetijd van 35,79 seconden versloeg hij de Italiaan Luca Maria Moneta. Moneta reed met Connery (v. Cordobes II) in 37,44 seconden naar een tweede plek. Derde werd Edwina Tops-Alexander met de KWPN goedgekeurde Guccio (voorheen Vleut) (v. Quick Star) in 38,19 seconden.

Slechts vijf combinaties wisten het basisparcours zonder fouten af te leggen. Maikel van der Vleuten was wederom de beste Nederlander met een negentiende plaats, vanwege vier strafpunten. Hij reed Kisby (v. Kaiserwind).

De in top vorm verkerende ruiters Sergio Alvarez Moya en Mario Stevens reden zich allebei stuk op de tijd van hun voorgangers en kregen respectievelijk vier en acht strafpunten te verduren in de barrage. Moya reed Wisconsin (v. Darco) en Stevens reed zijn Little Pezi (v. Lord Pezi).

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook