Ga naar hoofdinhoud

Sea Coast Conan naar Wathelet

Vorige week maakte Jos Lansink zich nog sterk dat Sea Coast Conan (v. Concerto II) in de toekomst door z’n nieuwe stalruiter Ruben Romp zou worden uitgebracht. Maar het is uiteindelijk de Belgische Gregory Wathelet die de hengst toevertrouwd krijgt. Voor Wathelet opent dat de perspectieven op deelname aan wat grotere wedstrijden.

,,Ik heb een paar uitstekende jongere paarden en dan is het goed een paard als Sea Coast Conan te kunnen rijden. Dat maakt het mogelijk de andere paarden langzaam te laten doorgroeien”, aldus de nieuwe ruiter van Sea Coast Conan.

Wathelet werd door energiemiljardair Alexander Onyschenko enige tijd naar Oekraïne gehaald, maar sinds mei 2008 komt Wathelet weer uit onder Belgische vlag. Gezien het FEI reglement duurt het nog tot 1 oktober 2009 voordat de ruiter het Belgian Lami-Cell Jumpingteam kan versterken tijdens landenwedstrijden. Tot dan is een overgangsregeling van toepassing zodat hij niet kan deelnemen aan internationale kampioenschappen, wereldbekercompetities en landenprijzen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.