Ga naar hoofdinhoud

Sectorraad Paarden en MBO onderwijs Paard tekenen convenant

Convenant
Pieter Siemerink (ORUN), Piet Jansen (voorzitter Sectorraad Paard) en Bastiaan Pellikaan (MBO raad) klinken op het tekenen van het convenant. Foto: Claartje van Andel

Vandaag hebben Piet Jansen (voorzitter van de Sectorraad Paarden), Pieter Siemerink (Orun) en Bastiaan Pellikaan (vertegenwoordiger AOC’s, namens de AOC Raad i.s.m. de MBO Raad) een convenant getekend waarin is afgesproken dat leerlingen bij de examens voor de opleidingen paardensport- en houderij  op dezelfde manier getoetst wordt door assessoren van de ORUN. Hierdoor kunnen leerlingen ook een ORUN-diploma krijgen.

De assessoren worden aangesteld door de Orun en nemen de examens af. Hiermee worden de afgenomen examens ORUN-waardig en krijgt de leerling niet alleen een MBO-diploma, maar ook het ORUN-diploma.

Met de aanstelling door de ORUN zijn de assessoren verplicht deel te nemen aan de jaarlijkse deskundigheidsbevordering die wordt aangeboden door de ORUN. Ook worden de examens bezocht door gecommitteerden namens de ORUN.

Bron: Persbericht

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook