Ga naar hoofdinhoud

Sectorraad Paarden en MBO onderwijs Paard tekenen convenant

Convenant
Pieter Siemerink (ORUN), Piet Jansen (voorzitter Sectorraad Paard) en Bastiaan Pellikaan (MBO raad) klinken op het tekenen van het convenant. Foto: Claartje van Andel

Vandaag hebben Piet Jansen (voorzitter van de Sectorraad Paarden), Pieter Siemerink (Orun) en Bastiaan Pellikaan (vertegenwoordiger AOC’s, namens de AOC Raad i.s.m. de MBO Raad) een convenant getekend waarin is afgesproken dat leerlingen bij de examens voor de opleidingen paardensport- en houderij  op dezelfde manier getoetst wordt door assessoren van de ORUN. Hierdoor kunnen leerlingen ook een ORUN-diploma krijgen.

De assessoren worden aangesteld door de Orun en nemen de examens af. Hiermee worden de afgenomen examens ORUN-waardig en krijgt de leerling niet alleen een MBO-diploma, maar ook het ORUN-diploma.

Met de aanstelling door de ORUN zijn de assessoren verplicht deel te nemen aan de jaarlijkse deskundigheidsbevordering die wordt aangeboden door de ORUN. Ook worden de examens bezocht door gecommitteerden namens de ORUN.

Bron: Persbericht

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook