Ga naar hoofdinhoud

SGW Princenhage afgelast door schadeloosstelling

SGW Princenhage is dit jaar afgelast als gevolg van een juridische uitspraak. In 2010 is het paard van de Belgische Patrick Bogaert ten val gekomen op de laatste hindernis van de op de door Princenhage georganiseerde SGW/ eventingwedstrijd en overleed later. De ruiter stelde de vereniging en de KNHS aansprakelijk voor zijn geleden schade.

In een tussenvonnis was de KNHS al vrijgesproken, maar de rechter heeft nu de vereniging en de parcoursbouwer veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 45.000 euro.

“Uit het oogpunt van veiligheid en welzijn voor ruiter en paard en in verband met de onduidelijke verantwoordelijkheden van wedstrijdorganisaties in relatie tot die van de de technisch afgevaardigde van de KNHS en de parcoursbouwer, heeft het bestuur van Princenhage met pijn in het hart besloten SGW Princenhage geen doorgang meer te laten vinden tot bovenstaande punten door de KNHS afdoende zijn geadresseerd en de noodzakelijke reglementswijzigingen zijn doorgevoerd”, zo laat het bestuur weten op hun website.

Bron: Horses/ pepsvprincenhage

2 reacties op “SGW Princenhage afgelast door schadeloosstelling

  • marcoversterre

    jammer dat het zo oppervlakkig wordt gecommuniceerd.. Ik denk dat voor iedereen het hoe en waarom veel belangrijker is!

  • tineke van vulpen

    Ik wens jullie heel veel succes in de voortzetting van deze zaak! want dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is moge duidelijk zijn…….Er zal een heleboel meer duidelijkheid moeten komen want anders durft er straks geen vereniging meer een SGW wedstrijd te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook