Ga naar hoofdinhoud

Sjaak Sleiderink wint KNHS-vdB Cup voor Young Riders Albergen

Foto De Paardenkrant

De talentvolle ruiter Sjaak Sleiderink trok gisteren met Athene Z (v. Andiamo) aan het langste eind in de competitiewedstrijd voor de KNHS-vdB Cup voor Young Riders in Albergen. Hij liet streekgenoot Bart Haselbekke achter zich. Beide ruiters liepen tegen een springfout aan in de barrage, maar Sleiderink was de snelste. Maria Appelboom werd derde, ondanks twee ongehoorzaamheden in de barrage.

Sjaak Sleiderink was na afloop reëel. “Eerlijk gezegd had ik er niet meer op gerekend. Bart had gewoon pech met die schijtfout op de laatste. Toen hij rustig begon, dacht ik dat het hem wel zou lukken nul te blijven. Zelf kwam ik iets te lang de dubbel in, dat was een beetje mijn eigen schuld. Over de eerste ronde was ik heel tevreden, maar in de barrage had ik iets meer de tijd moeten nemen. Ik zat in een lastige positie omdat Bart nog na mij kwam. Athene is een erg fijn paard en heel voorzichtig. Die gaat volgende week mee naar Mierlo.”

Bij het NK komt hij opnieuw Bart Haselbekke tegen. De Wierdenaar leek de buit al binnen te hebben met de geweldig springende schimmel Wigeunerin (v.Silverstone). “De afstand was goed en de volgende keer blijft bij zo’n sprong ook alles liggen. Nu miste ik net dat beetje geluk. Pas nog liep ze twee weken lang erg goed in Vidauban, daarna heb ik haar drie weken rust gegeven. Volgende week in Mierlo moet ze fris zijn. Daar probeer ik een paar fijne rondjes te rijden. Je kunt toch niet forceren en er komen daarna nog veel meer mooie wedstrijden.”

Bij de junioren zegevierde Megan Laseur met Georgia (v.Luron). Ze was in de barrage meer dan acht seconden sneller dan Fred van Straaten met Zabelle-S (v.Indoctro), de enige die net als zij in de extra omloop geen fout maakte. Kim Hoogenraat ontsnapte met Wishkarla (v.Cavalier) niet aan een springfout, maar haar tijd zou evenmin toereikend zijn geweest om Laseur te kunnen bedreigen.

In de lichte tour luisterde Don Willemsen zijn twintigste verjaardag op met een zege. Met Satchmo was hij in 67,79 seconde duidelijk rapper dan Kevin Jochems met Zilvana Verte (70,22) en Teddy van de Rijt met Vona (72,28).

Uitslag competitiewedstrijd KNHS vdB Cup Young Riders, Albergen, 14 april 2013
1.Sjaak Sleiderink (Denekamp), Athene Z (v.Andiamo), 0, 4, 42,08
2. Bart Haselbekke (Wierden), Wigeunerin (v.Silverstone), 0, 4, 48,56
3. Maria Appelboom (Hierden), Toscane (v.Lord), 0,Uitg

Uitslag competitiewedstrijd KNHS vdB Cup junioren, Albergen, 14 april 2013
1. Megan Laseur (Soest), Georgia (v.Luron), 0, 0, 38,26
2. Fred van Straaten (Den Ham) Zabelle-S (v.Indoctro) 0, 0, 46,52
3. Kim Hoogenraat (Lijnden), Wishkarla (v.Cavalier), 0, 4, 41,16

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook