Ga naar hoofdinhoud

Slacht Amerikaanse paarden meer dan gehalveerd

De slacht van Amerikaanse paarden voor de Europese markt is in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan gehalveerd. Sinds 2007 worden paarden uit Amerika  in Mexico en Canada geslacht, vanwaar het vlees doorverkocht wordt aan Europa en Rusland.

Volgens cijfers is het aantal geslachte paarden in Mexico met 62% gedaald. Dit terwijl er de afgelopen twee jaar een lichte groei was. De consumptie van paardenvlees zou volgens de gegevens van een overkoepelende paardenwelzijnsorganisatie de afgelopen tien jaar niet zijn toegenomen. Toch nam de export van het Amerikaanse paardenvlees wel toe.

De welzijnsorganisatie denkt dat de huidige daling niet te maken heeft met de consumenten die willens en wetens paardenvlees kochten. Het lijkt hen onwaarschijnlijk dat zij hun koopgedrag hebben aangepast door het paardenvleesschandaal. Wel is er een grote daling in het aantal verwerkte vleesproducten.

De cijfers van Canada zijn nog niet officieel bekend. In de canadeze media wordt echter gesproken over een nog grotere daling dan de 62% in Mexico.

Bron: Horses / Horsetalk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook