Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Bengtsson grijpen eerste teamwedstrijd

De aftrap van de Global Champions League werd een overwinning voor Harrie Smolders en Rolf-Göran Bengtsson, oftewel Team Madrid. Een superieur springende Aiyetoro en een efficiënte Unita Ask lieten over twee rondes alle balken in de lepels en noteerden slechts één tijdfout. Henk van de Pol zag in de laatste lijn met Spartacus TN zijn overwinning in duigen vallen.


Een foutloos resultaat binnen de toegestane tijd – een scherpsrechter in deze teamwedstrijd – zou Team Chantilly de winst opgeleverd hebben. Maar nadat Edwina Tops-Alexander met een loei voorzichtige Heidi du Ruisseau Z (Heartbreaker x Darco) het goede voorbeeld had gegeven, kon haar teamgenoot Henk van de Pol de lei niet schoon houden. Met Stakkato-zoon Spartacus TN kreeg hij een fout op hindernis 11, de voorlaatste hindernis.

De overwinning kwam in handen van Harrie Smolders, die met Aiyetoro (Concorde x Colino) in de tweede manche een riskant tijdfoutje noteerde. Tot vreugde van Smolders en diens werkgever Axel Verlooy bleef teamgenoot Rolf-Göran Bengtsson foutloos met Unita Ask (Corrado I x Caretino) en wonnen zij de eerste teamwedstrijd van de Global Champions Tour. De derde plaats was voor Team Hamburg. Daniel Deusser en de voorheen door Pius Schwizer gereden Toulago (Toulon x Carthago) kreeg in de eerste ronde een fout, maar hield het in manche twee bij een tijdfout. Zijn Zwitserse teamgenote Christina Liebherr en L.B. Eagle Eye (Darco x Cento) hield het beide rondes bij één tijdfout, waardoor Team Hamburg op 7 strafpunten eindigde.

Bron: Horses

Eén reactie op “Smolders en Bengtsson grijpen eerste teamwedstrijd

  • marcel dufour

    Waren het Harrie en Göran die zo floten waardoor Henk een fout kreeg op de een na laatste hindernis?

    😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook