Ga naar hoofdinhoud

Snelheidsduivel El Zoghby niet bij te houden in Amsterdam

Karim El Zoghby hier met Amelia Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zelden keert Egyptenaar Karim El Zoghby huiswaarts van een concours zonder oranje lint en vanavond zorgde de snelheidsduivel er alvast voor dat deze regel ook op Jumping Amsterdam opgaat. Met zijn merries is hij doorgaans niet bij te houden door de concurrentie, maar vanavond moest hij met Colour Girl de strijd aangaan tegen nog drie extreem competitieve merries: Diamanthina van ’t Ruytershof, VDL Groep Eureka en Quintera.


En die strijd won de altijd gewaagd rijdende Karim El Zoghby met de negenjarige Colour Girl (v. Cormint) in 24,12 seconden over het tweefasen parcours met hindernissen tot 1,45 m. Constant Van Paesschen had zijn twaalfjarige Diamanthina (Diamant de Semilly x Carthago) – de volle zus van Harrie Smolders’ Emerald – fantastisch aan het springen, maar kon meervoudig olympiër El Zoghy niet bijbenen: 24,60. Regerend Nederlands kampioen Maikel van der Vleuten en VDL Groep Eureka (Chin Chin x Quidam de Revel) – nichtje van Glock’s London – hadden ruim een seconde meer nodig dan de onklopbare Egyptenaar.

Ook Leon Thijssen had een bloedsnelle merrie gezadeld, de uit de topcombinatie Kannan x Quick Star gefokte Quintera. De chronometer stopte op 26,89, goed voor de vierde plaats. Brit Michael Whitaker, trouwe aanwezige op Jumping Amsterdam, kon met zijn hengst Valentin R (v. Heartbreaker) niet tippen aan de vrouwelijke voorgangers: vijfde in 27,05. Michel Hendrix boekte het derde Nederlandse resultaat met een negende plek op Pacific-zoon Apollo.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook