Ga naar hoofdinhoud

Spaanse Hippische Federatie beschuldigd van wanbetalingen

Voormalig voorzitter van de autonome federatie van Cantabrië, José Sererols, beschuldigt de Spaanse Hippische Federatie (RFHE) van wanbetalingen aan hun officials, waaronder voorzitter van de dressuur Luis Lucio. De federatie dreigt met juridische stappen om hun reputatie goed te houden en geven aan dat ze vals worden beschuldigd.

De beschuldigingen zijn inmiddels in het hele land bekend en betreffen ongepaste betalingen en gedane creditcard betalingen door hoge officials. Een van de beschuldigden is Luis Lucio, hij is dressuur voorzitter van de RFHE, maar ook één van de zes leden van het FEI dressuur comité.

Meer problemen

Sererols heeft meer problemen met de federatie en na het inzien van de rekeningen van de laatste vier jaar, deed hij deze beschuldigingen. De Spaanse Hippische Federatie laat in een reactie weten dat alle creditcard betalingen zijn goedgekeurd, gerechtvaardigd waren en te vinden zijn in de boekhouding. De betalingen zijn gedaan met geld dat voortvloeide uit de activiteiten van de federatie.

Jaarlijkse controle

Alle bedragen die zijn betaald door de RFHE aan het technische team zijn vooraf afgesproken en vastgelegd in contracten. Jaarlijks voert de Superior Council of Sports een audit uit over alle bankrekeningen van de RFHE, ook worden alle rekeningen besproken en goedgekeurd in de algemene vergadering van de RFHE.

Bron: Paardenkrant-horses.nl/Dressage News

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook