Spaanse Rijschool legende Neapolitano Nima I viert 39ste verjaardag

N. Nima I met Bereiter Harrer 1995 Foto Facebook Piber

Op de beroemde Lippizanerstoeterij Piber, hofleverancier van paarden aan de Spaanse Rijschool in Wenen, werd woensdag de 39ste verjaardag gevierd van de hengst Neapolitano Nima I. De hengst was 24 jaar lang een van de sterren van de Spaanse Rijschool. Hij is de oudste geregistreerde Lippizaner ter wereld.

Piber schreef op woensdag op Facebook: “We zijn er trots op dat Nima ondanks zijn leeftijd nog steeds goed is en hij kan genieten van zijn verdere pensioen in zijn geboorteplaats in het idyllische Piber.”

Levade

Neapolitano Nima I werd in 1979 op de stoeterij in Piber geboren en vertrok als jong paard naar de Rijschool in Wenen. Hij werd al gauw een van de sterren van de shows in Wenen en in het buitenland. Hij was vooral beroemd om zijn Levade. Hij beheerste de oefening aan de hand en onder het zadel als geen ander.

24 jaar actief

Na zijn 24-jarige actieve loopbaan keerde Nima weer terug naar zijn geboortegrond in Piber waar hij nog steeds geniet van zijn pensioen.

Bron Facebook/St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.