Spannende strijd in Coupe de Genève, Wathelet weer sterkste

Gregory Wathelet met Eldorado van het Vijverhof. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In de barrage van de Coupe de Genève werd er een bloedstollende spannende strijd uitgevochten. De één na laatste-starter, Gregory Wathelet, zette uiteindelijk overtuigend de scherpste tijd neer. Kevin Staut, de laatste starter, deed nog een poging om de scherpe tijd te verbeteren, maar was niet snel genoeg.

Al in het begin van de barrage werd de tijd flink op scherp gezet door Niels Bruynseels met Angel van ’t Hof (v. Chin Chin). Lange tijd kon geen enkel combinatie tippen aan de tijd van 39,25 seconden.

Foutloos

Na de scherpe tijd van Niels Bruynseels barstte er een hevige strijd los tussen de dertien ruiters. Elf van de vijftien ruiters in de barrage wisten het parcours foutloos af te leggen.

Ruim drie seconden

Als voorlaatste starter verscheen een landgenoot van Bruynseels, Gregory Wathelet, in de baan. Met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) verbeterde hij de tijd van Bruynseels met ruim drie seconden. De tijd werd dus nog verder op scherp gesteld naar 36,65 seconden. Wathelet en Eldorado van het Vijverhof verkeren momenteel in bloedvorm. Vorige week excelleerde het duo in de Grote Prijs van Parijs.  

Staut

Kevin Staut deed als laatste starter ook nog een verdienstelijke poging om de overwinning van de Coupe de Genève op zijn naam te schrijven. Hij wist met Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere)  wist wel de tijd van Bruynseels te verbeteren, maar de tijd van Wathelet was te scherp voor het duo.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.