Ga naar hoofdinhoud

Spannende strijd topteams GCL in Parijs

Pieter Devos met Apart Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het lijkt er op dat de top drie van de Global Champions League ranking er een harde strijd van gaat maken in Parijs. Dankzij foutloze rondes van Simon Delestre en Jérome Guery staat het team van de St Tropez Pirates voorlopig eerste in de Global Champions League wedstrijd in Parijs. Het team bezet momenteel de derde plaats in de algemene ranglijst.

De huidige nummer twee op die ranglijst, de Hamburg Diamonds, presteerden ook weer uitstekend. Harrie Smolders reed Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) foutloos rond en Audrey Coulter  verliet het lastige parcours met slechts één tijdfout. Zo kwam het team op de voorlopig tweede plaats uit.

De huidige koplopers in de ranking, Valkenswaard United, staan in Parijs vooralsnog vierde. Bertram Allen scoorde met Izzy By Picobello  (v. Cicero Z van Paemel) vijf strafpunten in ronde één, maar Alberto Zorzi hield met Cinsey (v. Contendro I) de nul. Het team van de Monaco Aces staat momenteel derde in Parijs, dankzij Pieter Devos en Danielle Goldstein, maar in de algemene ranglijst staat dit team op de vijftiende plaats. De Vienna Eagles donderen weer de ranglijsten af, na de uitstekende rondes van vorige week, toen het team de league-etappe in Montecarlo won.

Devos wint individueel

De eerste ronde van de wedstrijd vanmiddag zorgde weer voor een ware regen aan balken en tijdfouten. Slechts zeven combinaties kwamen foutloos uit de strijd, van wie er twee niet eens aan de barrage begonnen. Er moet nog meer gebeuren dit weekend in Parijs, dus zowel Harry Smolders als Jérome Guery lieten de tweede ronde schieten. Beiden moeten morgen nog aan de bak om hun individuele Global Champions League rankings te verdedigen. Smolders staat tweede in de wereldranglijst, net achter Christian Ahlmann. De Duitser nam vorige week de leiding dankzij zijn goede prestaties in Monaco, waar Smolders niet aanwezig was.

Pieter Devos won met een briljante barrage de Prix Oddo op Apart (v. Larino). De twee gingen plat de bochten door, het werd een paar keer erg spannend, maar het resultaat mocht er zijn: foutloze ronde in 36,15 seconden. Dat was veel sneller dan Alberto Zorzi, die met Cinsey in een hoog galoptempo en zijn bekende beheerste stijl, de tijd voor de rest van het veld op 38,72 had gezet. Christian Kukuk volgde hem met Limonchello NT (v. Lord Caletto) in 39,15 en werd derde. De drie heren op het podium waren de enigen die twee keer foutloos reden.

Vervolg morgen

Morgen vindt het tweede gedeelte van de league-wedstrijd plaats vanaf 16:15 uur en daarna kan de teamranglijst weer opgemaakt worden. De individuele Global Champions Tour wedstrijd is morgenavond om 19:45 van start. Beide wedstrijden zijn te volgen via de livestream.

 

Klik hier voor de teamuitslag van het eerste deel van de League in Parijs
Klik hier voor de individuele uitslag van de Prix Oddo
Klik hier voor de actuele teamranglijst (voor dit weekend)

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.