Ga naar hoofdinhoud

Spielberg-dochter naar droomscore in Sleen

Foto: Lonneke Ruesink

Enjoy SV (v. Spielberg) van Simon Spaans uit Barsingerhorn scoorde vandaag in de laatste EPTM in Sleen 90,5 punten. “Een droom van een paard, zoiets zie je zelden!”, zei juryvoorzitter Sjef van Rijswijk lyrisch.

De laatste EPTM test in Sleen had vandaag niet mooier kunnen afsluiten. Acht springmerries en tien dressuurmerries slaagden voor de test, alle achttien werden aansluitend ster verklaard. “Dit was een uitzonderlijk goede test”, aldus jurylid Sjef van Rijswijk. “Vooral de dressuurpaarden zijn in Sleen nog nooit zo goed geweest.”

De monsterscore van Enjoy SV bewijst dit: “Het is een bijzonder mooi bloedpaard. Ze heeft expressie, uitstraling en allure, echt geweldig. Ze geeft een apart mooi beeld, zo gedragen, zo’n goed achterbeen en ze is zeer leergierig.” De merrie werd met 85 punten voor exterieur ster, in de test kreeg ze een 9,5 voor de draf en de houding & balans.

Fokker Simon Spaans had nog meer succes vandaag. Zijn andere merrie Flavia SV (v. Wynton) slaagde met 80,5 punten. “Dit is een heel sterk paard, dat met heel veel ruimte en mooi bergop beweegt. Met name de galop is geweldig.”

Felicia-Nel (v. Zizi Top) kwam uit op een prachtige 82,5 punten. “Zij heeft zoveel lichtvoetigheid in het lopen en zoveel ruimte. Daarbij heeft ze een geweldig goed achterbeengebruik met een goede buiging en onderbrenging. Ook heeft ze heel veel lichtvoetigheid en geeft ze een prachtig beeld. Haar hals is wat kort maar over de benen gaat ze fantastisch.” Moeder Nadianel is een dochter van de halfzus van de KWPN-hengst Astronaut (v. Le Mexico).

Jazz-dochter Elsarina kreeg precies 80 punten. “Dit is een merrie met heel goede sterke basisgangen met een goede ruimte en een goed achterbeengebruik, die in alles wat meer oprichting zou mogen tonen.”

Ook de springgefokte merrie Fumosa (v. Up To Date) van Jacoba Stud uit Wijster kreeg 80 punten. “Zij heeft heel goede basisgangen: actief en met een fantastisch achterbeen. Als ze gaat springen heeft ze zeer snelle reflexen. Ze is zó snel in het voorbeen dat ze nooit een fout maakt. Achter opent ze goed.” Haar volle broer is de hengstenkeuringskampioen Cosun en een volle zus van het duo, Bumosa, kreeg al eens 90 punten tijdens de IBOP.

Bron: Horses / KK voor KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook