Ga naar hoofdinhoud

Springlegende Willi Melliger is overleden

Vandaag werd bekend gemaakt dat de springruiter Willi Melliger gisteravond op 64-jarige leeftijd is overleden. Op 13 december 2017 werd Melliger getroffen door een beroerte. Sindsdien lag hij in coma in het ziekenhuis.

Willi Melliger was een van de meest succesvolle springruiters uit de Zwitserse geschiedenis. Hij won met de legendarische Holsteiner Calvaro (v. Cantus) zilver op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Met de zoon van Cantus won hij weer zilver op de Spelen in Sydney, nu met het Zwitserse team.

Europees eremetaal

Ook op verschillende Europese kampioenschappen haalde Melliger de nodige medailles met de merrie Quinta C en Calvaro, waaronder individueel goud in 1993 en teamgoud in 1995. En in wereldbekerfinales was de Zwitser met de schimmel vaak een geduchte tegenstander. Een keer won hij zilver achter Hugo Simon met ET in een spectaculaire finale in Genève 1996. De ongeveer 1,80m metende schimmel moest het opnemen tegen de de kleine, wendbare vos van Simon. Simon kon wel de wending voorlangs de waterpartij halen, Melliger niet wat hem het goud koste voor eigen publiek.

Trainer

In 2010 beëindigde Melliger zijn internationale sportcarrière om zich te gaan richten op het trainen van paarden en ruiters. Met zijn stal in Neuendorf, gerund door zijn zoons Kay en Kevin, maakte hij naam als handelaar van topspringpaarden. Willi Melliger was onder andere trainer van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam.

 

Bron: Paardenkrant-Horses/Reiterrevue

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook