Springpaardenhandelaar Salvador duikt op in onderzoek gokimperium

Vorig jaar begon het strafrechtelijk onderzoek naar de Spaanse paardenhandelaar José Javier Salvador en zijn bedrijf aan de ‘paardenboulevard’ in Valkenswaard. Hij werd beschuldigd van witwassen en van valsheid in geschrifte. Nu duikt de man op in een onderzoek naar een Eindhovens gokimperium. Zijn naam werd genoemd in gesprekken die de politie afluisterde. 

In de tapgesprekken wordt gesproken over een schimmige constructie om het vermogen van de bekende paardenhandelaar in Nederland onder te brengen, staat in een uitspraak die de Hoge Raad dinsdag publiceerde.

Witwassen en valsheid in geschrifte

José Javier Salvador en zijn bedrijf worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. De paardenhandelaar investeerde persoonlijk 2,5 miljoen euro in het luxe stallencomplex Javier Salvador Stables aan de ‘paardenboulevard’ in Valkenswaard. Er bestaan twijfels over de herkomst van het geld. Behalve in Valkenswaard heeft de paardenhandelaar bezittingen in de Verenigde Staten, Monaco en Spanje. En omdat hij nergens belasting betaalt, zijn er stevige vermoedens dat het gaat om zwart geld.

Beslag op het stallencomplex

De Hoge Raad oordeelde dinsdag over het beslag op het stallencomplex aan de Abdijweg in Valkenswaard en het beslag op zeven paarden. José Javier Salvador krijgt de paarden met een geschatte totaalwaarde van ongeveer een half miljoen euro definitief terug om de handel te hervatten en om te voorkomen dat zijn bedrijf kopje onder gaat. De Spanjaard maakt zich vanwege het beschadigde vertrouwen in de markt grote zorgen over de toekomst van zijn onderneming.

Nog geen beslissing in strafzaak

Het beslag op de manege in Valkenswaard blijft gehandhaafd om crimineel vermogen te kunnen afpakken als de paardenhandelaar schuldig is aan fraude. Over een strafzaak tegen de 47-jarige Spanjaard heeft de officier van justitie nog geen beslissing genomen.

Over zijn relatie met de verdachten uit het onderzoek naar het gokimperium is verder niks duidelijk.

Gerelateerd:
Criminele winst Salvador geschat op 2,5 miljoen euro
Justitie legt beslag op Valkenswaardse springstal
Van den Hurk getroffen door beslag op paarden Salvador
Kort geding om paard Van den Hurk gaat niet door

Bron Brabants Dagblad

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Springpaardenhandelaar Salvador duikt op in onderzoek gokimperium
  1. 1

    Wij hebben van horen zeggen,wij nemen aan,en hierbij bent U schuldig! Dit is het huidige niveau van de Nederlandse rechtstaat