Ga naar hoofdinhoud

Springruiter Lynch niet naar Olympische Spelen

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant
De Ierse springruiter Denis Lynch gaat niet naar de Olympische Spelen. Dat maakte Horse Sport Ireland, de Ierse paardensportorganisatie, vandaag bekend. Het paard van Lynch, de ruin Lantinus 3 (v. Landkoning), reageerde afgelopen week positief op de hypersensitiviteitstest tijdens het CHIO Aken.

Lynch kreeg in Aken een startverbod wegens hypersensitiviteit. Tijdens de keuring werd er een klein wondje op het linkervoorbeen en een schaafplek op het rechterachterbeen van de ruin gevonden. Volgens de ruiter waren de beschadigingen afkomstig van de dagen ervoor en niet gerelateerd aan hypersensitiviteit. Het was de derde keer in twaalf maanden tijd dat één van Lynch zijn paarden niet door de test kwam. Eerder werd hij gediskwalificeerd tijdens de Rio Global Champions Tour met All Inclusive NRW en vorig jaar in Aken met Lord Luis. De Ierse springruiter werd tijdens de Spelen van 2008 gediskwalificeerd toen Lantinus  positief testte op het verboden middel, capsaïcine.

Horse Sport Ireland heeft team manager Robert Splaine gevraagd om een andere combinatie aan te wijzen die naast Billy Twomey individueel van start kan gaan in Londen.

Bron: Horse and Hound

 

 

4 reacties op “Springruiter Lynch niet naar Olympische Spelen

 • Icarus

  zo & dan die Saoudiers dan??? Money makes the world go round…

 • gg

  Hij mag wel gaan. Maar zijn eigen federatie wil het blijkbaar niet.
  Ook vervelend voor de belgische fokker van het paard!

 • J. van Oene

  Wanneer wordt hier nu eens een keer paal en perk aan gesteld, dit is al de vijfde keer dat Meneer Lynch in de fout gaat en dan gaan we niet de ruiter schorsen, nee, het Paard net of dat dier er wat aan kan doen dat Meneer Lynch FOUTE handelingen verricht, 5 jaar schorsing voor Meneer Lynch, voor alle internationale wedstrijden, dat lijkt mij een gepaste straf, en wat heb ik mij weer eens zitten ergeren aan die verdomde duitse klasse Justitie, Rath en Totilas die heel wat extremer bezig waren in Hagen met de rolkuur, tijdens de duitse kampioenschappen, dan Lotje schoots op het Chio aken, dat werdt oogluikend toegestaan want rath moest natuurlijk duits kampioen worden, en Lotje kon er mee stoppen na 10 seconden of vertrekken, wel ik denk dat ik de keuze van vertrekken gekozen had, want ook de Duitsers moeten maar eens leren dat het of het één of het ander is, en niet allebei want daar help je de sport mee naar de Gallemiezen. Groet

 • jo Hermans

  Te voet, die kerel, levenslang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook