Ga naar hoofdinhoud

SRP: ‘Geen nieuwe bevestiging rhinopneumonie’

RhinopneumonieDe Sectorraad Paarden (SRP) laat weten dat het aantal bedrijven dat besmet is met de neurologische vorm van het rhinovirus, sinds het weekend niet is toegenomen. Wel zijn er enkele paarden getroffen door de abortusvariant. Tot op heden is op drie bedrijven de neurologische rhinopneumonie bevestigd. Dit zijn Heumen, Berg en Dal en Woubrugge. Er wordt onderzocht of er tussen deze bedrijven contact is geweest.

In de Sectoragenda infectieuze ziekten paard stelt de SRP dat rhino, hoe vervelend ook, wordt gezien als normaal bedrijfs- en/of ondernemersrisico. Het beleid is vooral gericht op voorlichting en het voorkomen van onnodig risicocontact tussen paarden en in sommige gevallen verplicht vaccineren. Bezoeken aan de hoefsmid en de dierenarts en dergelijke kunnen volgens SRP gewoon doorgaan, wel is het verstandig op de hygiëne te letten. De SRP wil een helpdesk of gezondheidsloket gaan oprichten. Een dergelijk loket moet gaan fungeren als centraal meldpunt om nieuwe uitbraken snel te signaleren en paardenhouders informeren over gezondheidskwesties.

Lees hier al het nieuws over de recente rhino-uitbraken.
Lees hier de column van hoofdredacteur Carolien Tesselhof.

Bron: Horses.nl/SRP

Eén reactie op “SRP: ‘Geen nieuwe bevestiging rhinopneumonie’

  • Erna

    Liever gisteren dan vandaag: een centraal meldpunt waar FEITEN (gemeld door dierenartsen en/of GD) verzameld worden en die deze (indien nodig na verificatie) ook openbaar maakt.

    Volgens mij is niemand gebaat bij deze gekmakende, ophitsende en verwarrende geruchtenstroom .. en al helemaal niet bij eventuele overheidsbemoeienissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.