Ga naar hoofdinhoud

Staande ovatie voor Rath en Totilas (video)

Matthias Alexander Rath TotilasDe Duitse dressuurruiter Matthias Alexander Rath kreeg zondag een staande ovatie tijdens zijn eerste publieke optreden met Totilas (v. Gribaldi). Hij presenteerde de zwarte hengst zondag aan de drieduizend toeschouwers van de hengstenshow van Paul Schockemöhle in Vechta. "Het was een geweldig gevoel. Totilas liep top", aldus Rath.

Rath merkt dat Totilas met publiek anders reageert dan tijdens de training. “Hij geeft onder deze omstandigheden met publiek veel meer dan thuis. Hij is nog gretiger. Ik moet nog leren met hem om te gaan en we moeten nog een aantal dingen oefenen. Maar ik ben heel enthousiast en dat was het publiek ook.” Rath verwacht in mei voor het eerst officieel te starten op wedstrijd, hij hoopt dat het EK in Rotterdam het hoogtepunt van het seizoen wordt.

Klik hier voor de video.

Bron: Horses.nl

21 reacties op “Staande ovatie voor Rath en Totilas (video)

 • Meta

  Feitje…

  valt wel mee met dat daverende applaus…de mensen die staan….stonden reeds..de rest blijft gewoon zitten!

  (Stemming makend lokkertje voor de gretige lezers ?)

  😉

 • ine

  volgens mij moet er nog heel wat gebeuren voordat dit superpaard met deze ruiter het niveau van Edward Gal heeft bereikt, als dat al ooit zal gebeuren. Er lijkt nog teveel spanning (b.v. onrustige staart) in het paard te zitten en of die zal weggaan, waardoor ruiter en paard als totale eenheid in balans door een proef gaan, dat is de grote vraag! Misschien moet Totilas dan toch maar terug naar Edward of zullen zijn huidige eigenaren genoegen moeten nemen met de resultaten van een doorsnee proef?

 • fabienne

  Wat een negatief commentaar zeg jeetje.
  Die combi is net een paar weken oud!dward heeft er ook heeeel lang over gedaan om hem zover te krijgen.
  Kvind het een mooie combinatie en ook bij Edward zwiept ie wel ns met zn staart en legt de oren naar achter.Tuurlijk is het jammer dat Totilas verkocht is maar tis niet anders en we hebben meer ijzers in het vuur!!!!

 • pien

  ik had me nog voorgenomen om niet te gaan kijken, maar het is net als met griezelfilms, je gaat toch kijken…..

  kan me voorstellen dat mensen er negatief op reageren, en als het niet klopt dan mag dat toch? Edward heeft toch ook alle stadia doorgelopen voordat hij en totilas zo ver zijn gekomen? en nu wordt deze combinatie gepresenteerd alsof het al af is.

  en staande ovatie? wie hebben ze daar allemaal voor ingehuurd?
  ik geef toe het is lef hebben om op Totlias te gaan rijden en daar is dan ook meteen alles mee gezegd wat mij betreft.
  iedereen z’n mening toch?

 • saskia

  Wat een stelletje afgunstige mensen hier zeg!!!! Bah… Geweldig paard en ook geweldige ruiter hoor! Ze zijn niet gekke henkie daar in duitsland, paardenland op en top! Natuurlijk vind iedereen het jammer dat de combinatie waar nederland zo trots op was niet meer is maar om nu een nieuwe ruiter zo af te branden, ik hoor het al allemaal superdeskundige mensen hier… vraag me af hoe zelf kunnen rijden… beste stuurlui nog steeds aan wal… En waarom Matthias afbranden hij heeft toch zeker het paard niet gekocht hij mag er slechts op rijden! En de hele wereld kijkt toe… heel veel jaloerse mensen vrees ik.. Ik zeg jammer voor nederland maar veel suc6 Totilas en Matthias!

 • Ien

  hè hè. De kür is erg eenvoudig; enkel lange lijnen, nauwelijks variatie, weinig snel opeenvolgende moeilijke oefeningen worden getoond, monotone muziek.

  Wordt eens te meer duidelijk dat E.G. een topruiter is; zowel op technisch als kunstzinnig vlak.

 • tineke

  Helemaal mee eens! wie doet het beter? de stuurlui of de ..

  wat een afgunst is er toch op de wereld op diegenen die goed presteren of in ieder geval boven het gemiddelde..Hoge bomen etc.

  zou willen dat ik zo kon rijden ! petje af voor deze combinatie hoewel natuurlijk ook te perfectioneren

 • tineke

  ik ben het dus eens met de voorgaande spreker/spreekster en niet met die hiervoor… die persoon kraamt maar wat onzin uit wat mij betreft die is gewoon jalours op zoveel kunde.

  doe het maar eens na..

  groeten,

  paarden en vooral dressuurliefhebster
  Tineke

 • Daan

  Natuurlijk kan die jongen rijden! Maar het is toch wel duidelijk dat deze combinatie nog geen top combinatie is zoals met Edward. Er zijn zoveel comminunicatie foutjes of beter comminucatie stoornissen. Eenvoudig gezegd ze begrijpen elkaars taal nog niet. Er zit teveel spanning in het paard. Daardoor is zijn aanleuning ook onrustig en zoals eerder vermeldt zie je dat inderdaad ook aan de staart. Als je goed kijkt zie je ook dat af en toe zijn mond een heel klein stukje open gaat als er spanning is. En daarbij zie je ook nog dat hij af en toe scheef loopt. Natuurlijk zal het als het goed is beter gaan worden. Maar daar gaan nog heel wat uurtjes training in zitten voordat ze op het zelfde niveau zijn als met Edward. Je moet ook niet vergeten dat de combi Edward en Nicole natuurlijk wel heel speciaal is en dit is ook moeilijk te evenaren!

 • saskia

  Even nog een kleine reactie naar Daan toe, wie zegt dat het al een topcombinatie moet zijn??!! Edward en nicole hebben hier jaren werk in zitten en volgens mij zou je het ook zo kunnen zien dat die Rath toch aardig wegrijdt met een ook voor hem nog vrijwel onbekend dier! Nogmaals petje af voor die Rath en trouwens ook voor Totilas.. iedereen schijnt vergeten te zijn dat het ook voor Totilas een enorme verandering is en het paard en zeker ook de ruiter nog een combinatie moeten gaan worden. Afgunst en jaloerzie spelen bij een hoop mensen hier de toon.. jammer. Ik gun rath en totilas een mooie toekomst en ik hoop dat edward en nicole met een nog veel betere komen!

 • Danielle

  Ach Ed en Tot hadden al het voorwerk allang gedaan en ik vind nog steeds dat het belachelijk is dat wanneer een combi goed is het geld altijd belangrijker blijkt te zijn in welke sport dan ook. Tennis, voetbal noem maar op. Ik vind het geen sport meer als alleen de pegels tellen. Ik kan alleen maar hopen dat Totilas het naar het zin heeft, want het blijft een paard. Maar wie ziet en zag hem nog als zodanig??
  Nee ik ben niet jaloers, integendeel. Ik ben blij dat mijn oude viervoeter dit niet hoeft mee te maken.

 • Danielle

  En die reacties van ” doe het maar eens na”
  Ik zou niet eens willen voor mijn paard;)

 • Meta

  Als je kijkt naar het debuut van Totilas op 8 jarige leeftijd in de grand prix met Edward (youtube),dan kan ik me toch echt niet aan de indruk onttrekken dat het er allemaal wat “luchtiger “en lichter uitziet ,de combinatie(Edward ook aan het begin met hem en Totilas nog niet volledig volgroeid en doorgetraind in de Hogere dressuurkunsten…) was toen al bijna perfect!

  Ik moet trouwens wel vaststellen dat al die dekkingen op het fantoompaard hem ogenschijnlijk niets tekort hebben gedaan…pffff…komt me ff een PAARD binnen(het zelfde imponerende gevoel als wanneer je gaat kijken naar de Friese hengsten keuring..hahaaah).

  Hij zal wel veel extra eiwitjes en koolhydraten binnen krijgen…hij lijkt wel wat voller!

  😉

 • Angelique

  Danielle: geweldig verwoord! Ik ben ook blij dt mijn paard gewoon fijn bij mij blijft zonder al die toeters en bellen, ik moet er niet aan denken!
  En verder: life goes on !

 • Stefani

  nou ik heb 2 minuten gekeken en toen was al duidelijk dat het rechte achterbeen niet aktiev genoeg is. Maar dat zal de jury niet letten hem te laten winnen. De duitser hebben gewoon een titel gekocht. Ik mag dat zeggen den ik ben duits. En trouwens heeft de jury toen bij Gigolo dezelfde taktfouten ook al niet gestraft. Passage Piaffe… daar blijft het rechte achterbeen gewoon achter. Volgens mij = taktvout.
  Er is een tijd geweest toen waren zulke paarden niet te koop…..

 • saskia

  Beetje typisch dat er hier mensen stellen dit nooit hun paard aan te doen, vast nog geen bod gehad van 15 miljoen euro gehad!! Het is makkelijk te oordelen als je zelf toch nooit in zo’n situatie komt.. Nogmaals zoals ik al eerder zijn beste stuurlui staan hier zeker aan wal!
  Van alle mensen die hier kritiek hebben vraag ik me af als ze zelf de positie hadden gehad Totilas te kopen of ze hem dan hadden laten staan en of ze er net als edward mee zouden kunnen wegrijden? Als dat nl het geval is dan stikt het hier in nederland van het talent!! Visser kan met het geld wat ie ontvangen heeft het volgende supertalent fokken als ie er al niet staat. Afgunst afgunst…. zal het ooit veranderen in die nare dressuursport! Een paard behouden terwijl je zoveel geld geboden krijgt lijkt mij een onmogelijke opgave.. en de duitsers hebben inderdaad talent gekocht geef ze eens ongelijk… als je toch de keuze hebt en je hoeft niet op eeen paar euro te letten.. Ik zou weleens benieuwd zijn wat Edward van dit alles vindt.. Volgens mij zijn al deze reacties zo negatief omdat met Edward een veer in de …. wil steken.

 • Angelique

  Ik blijf bij mijn stelling: mijn paard is niet te koop, wat ze ook op tafel zouden gooien. Wat ik heb is mij meer waard van miljoenen. Dát is gewoon het probleem tegenwoordig, het gaat alleen maar om de centen, kwijlen bij een zak geld. Waar veel geld is, gaan gevoel en verstand op de loop.

  Maar misschien zit het verschil hem er wel in dat ik altijd heb moeten werken voor wat ik nu heb en heb bereikt en het kopen van een paard als Totilas is helemaal niet aan de orde in deze.

  Godzijdank maak ik geen deel uit van dat wereldje: constant hete adem in je nek of je wel kan presteren, iedere minimale misstap wordt gefilmd en breed uitgemeten, ze kunnen je maken en net zo hard weer breken.

  En wat als blijkt dat Totilas straks toch net niet aan de hoge verwachtingen kan voldoen? Dan verdwijnt hij door de achterdeur.

 • saskia

  Heel nobel streven om je te overtuigen van de stelling mijn paard is niet te koop! Alleen zou je wel een beetje van lotje getikt zijn wil je bij een bod van 15 miljoen niet bezwijken. Nogmaals het overkomt vrijwel niemand en dan is het altijd makkelijk om bij je standpunt te blijven.

 • saskia

  En Angelique werken moeten we allemaal hoor om paarden te kunnen houden… feit is als je 15 miljoen beurt voor je paard dat werken verleden tijd is.. Heb je alleen maar tijd om met paarden bezig te zijn…

 • Andrea

  whahah, hoezo haperingen??? LOL
  en heb je de oren van Toto gezien @ong. 3 minuten……..
  ziet er echt geweldig uit….. *kuch*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.