Stamceltherapie tegen artrose dichtbij

Ex-springruiter en dierenarts Jan Spaas ontwikkelde stamceltherapie om artrose bij paarden te genezen. Alles wijst erop dat het Europees Geneesmiddelenagentschap deze zomer groen licht geeft om de Gentse technologie in te zetten om artrose bij paarden te behandelen. Behandeling gaat rond de 1.000 euro kosten. 

Studies wijzen uit dat de therapie aanslaat bij bijna 80 procent van de paarden. Spaas onderhandelt met distributeurs om de stamceltherapie in Europa aan de man te brengen. “We spreken met grote jongens. Dat is toch een bevestiging dat we goed bezig zijn. Die gaan niet met eender wie om de tafel zitten”,  zegt Spaas tegen De Tijd zonder namen te noemen.

Duizendtal buisjes met stamcellen

Hoe snel de verkoop zal lopen is volgens de ondernemer onmogelijk in te schatten. Maar in de diepvries van GST zitten wel al een duizendtal buisjes met stamcellen klaar om de klanten te bedienen zodra het officiële startschot van de verkoop wordt gegeven. 

5 miljoen

Spaas kreeg in zijn bedrijf Global Stem Cell Technology (GST) onlangs 5 miljoen euro extra kapitaal toegestopt om verder onderzoek te doen naar verdere behandelmethoden bij dieren met stamceltherapie. Dat kwam van bestaande eigenaar Anacura en PVM, de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 25 miljoen euro.

Bron: De Tijd

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.