Ga naar hoofdinhoud

Staut wint Rolex Grand Prix met een honderdste

Indoor Brabant werd zojuist afgesloten met een zinderende barrage om de Rolex Grand Prix. Marco Kutscher verloor de zege op een honderdste van een seconde aan Kevin Staut, maar voorkwam de alleenheerschappij van het echtpaar Staut-Pénélope Leprévost. In een spectaculaire barrage verdrong de Duitser als laatste starter Leprévost naar de derde plaats. In zijn laatste wedstrijd op Tobalio was Albert Voorn op de twaalfde plaats de beste Nederlander.

Met een uitgekiende barragerit won de Fransman Kevin Staut 87.500 euro op de KWPN-merrie Silvana HDC. “Ik wilde aanvankelijk niet alle risico’s nemen”, zei de Fransman na afloop. “Maar het liep lekker en ik kon overal de snelle opties nemen. Dit was gewoon mijn dag.”

In de laatste lijn liet Marco Kutscher de zege met Cornet’s Cristallo liggen door zijn Cornet Obolensky-zoon een extra galopsprong te laten maken. “Toen ik de afstand naar de laatste zag, dacht ik: dit is groot”, vertelt de stalruiter van Ludger Beerbaum die in juli afscheid neemt van Riesenbeck en voor zichzelf begint. “Vervolgens dacht ik: de afstand wordt té groot en toen trok ik er een galopsprong bij. Maar toen ik bij de laatste sprong aankwam, zei ik tegen mezelf: shit, ik had er één minder moeten rijden.”

Als eerste starter in de barrage had Pénélope Leprévost met Nice Stephanie direct al een scherpe tijd neergezet. Later bleek dat de 0 in 43.11 seconde goed was voor de derde plaats en 52.500 euro. Marco Kutscher moest met 70.000 euro genoegen nemen.

Parcoursbouwer Louis Konickx had een zwaar, maar vooral ook een listig parcours neergezet met als scherprechters de Rabobank oxer, de middelste steilsprong van de driesprong en een kijkerige muur. Hier werden enkele combinaties gediskwalificeerd, waaronder Leopold van Asten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook