Ga naar hoofdinhoud

Stempelhengst Concorde viert topfit zijn 30-ste verjaardag

Gebroeders Bosch, Henk Nijhof en Kees van den Oetelaar waren 28 jaar eigenaar van Concorde.
Het was gisteren feest in de stallen van Team Nijhof in Geesteren. Stempelhengst Concorde bereikte de respectabele leeftijd van 30 jaar.  De Voltaire-zoon is van enorme invloed geweest op de fokkerij en het succes van de Nederlandse springpaarden. Voordat Concorde van zich liet spreken als topvererver, maakte hij zelf als springpaard furore. Zo was zijn optreden in 1992 op de Hengstenkeuring met Eric van der Vleuten onvergetelijk.  De combinatie won op fenomenale wijze de eerste VHO Trofee, op 1.40m-niveau.

Concorde sprong niet alleen geweldig maar gaf zijn springtalent ook door. In zijn actieve dekperiode kwamen uit iedere jaargang meerdere opvallende 1.60m-springpaarden voort. Maar liefst ruim 150 KWPN-geregistreerde nakomelingen staan als internationaal springpaard te boek, daarvan heeft de helft Grand Prix achter zijn of haar naam staan. In 2003 kwalificeerden maar liefst vier nakomelingen van deze hengst zich voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas.

Maar ook heden ten dage lijkt het Concorde-bloed nog weinig aan betekenis te hebben ingeboet. Concorde bewoont al jarenlang een stal bij de familie Nijhof in Geesteren. De pensionado is nog topfit. Hij dekt zelf niet meer maar er is nog wel diepvriessperma van hem beschikbaar.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.