Ga naar hoofdinhoud

Stoeterij Hemmelhorst in het gelijk gesteld door rechter

Maria Madenova Kleiner Onkel Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In 2016 verkocht Jan Boomkamp Stoeterij Hemmelhorst in Borne aan de Russische zakenman Sergey Maslov. Die de stoeterij vervolgens in beheer gaf aan de Russische amazone Maria Madenova en haar ouders. Vorig jaar augustus werd er al een kort geding ingesteld over een geschil tussen de twee Russische partijen. Afgelopen woensdag heeft de rechtbank in de bodemprocedure Maslov in het gelijk gesteld.

Het geschil tussen de Russen gaat om een vermeend betaalachterstand ter waarde van anderhalf miljoen euro aan de kant van Maslov. Als reactie op deze betaalachterstand heeft Triple M (Maria Madenova en ouders) in juli 2017 beslag laten leggen op Hemmelhorst Equestrian Centre BV .

Einde samenwerking

Begin 2017 had Maslov aan Triple M aangegeven de medewerking van Triple M niet meer nodig te hebben. Deze beslissing werd mede genomen, omdat Maslov van mening is dat Triple M forse vergoedingen in rekening heeft gebracht. Hierop zijn Maria Madenova en ouders vertrokken naar Duitsland. Met hun vertrek hadden ze twaalf paarden en een paardenvrachtwagen meegenomen, omdat ze van mening waren nog een behoorlijke vordering op Maslov te hebben. Triple M stelt dat Maslov ernstig in gebreke was gebleven na zijn aanvaring met de Russische autoriteiten in oktober 2016. Maslov werd er van verdacht één miljard Russische roebel te hebben doorgesluisd naar fictieve buitenlandse rekeningen.

Bodemprocedure

In de kortgedingprocedure had de rechtbank het beslag op Stoeterij Hemmelhorst akkoord bevonden. In de bodemprocedure van afgelopen woensdag is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat het beslag wel degelijk onrechtmatig was. Dit omdat er geen rechtstreekse contractuele verbintenis was tussen Triple M en Hemmelhorst Equestrian Centre BV. Dit betekent dat het beslag van het complex af is. De advocaat van Maslov, Freerk Bleker, laat aan Hippisch Twente weten nog wel een schadevergoeding te gaan vorderen voor de opgelopen imagoschade en dat het bedrijf belemmerd is in haar handelen.

Nieuw beheer

Sinds het vertrek van Triple M is Hemmelhorst Equestrian Centre BV in beheer bij Joyce Szozda van VB Horsemanagement en springruiter Vladimir Beletzky.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hippisch Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook