‘The Story of Totilas’ beste documentaire op New Yorks filmfestival

The Story of Totilas

The Story of Totilas, de film over de opkomst en de ondergang van ’s werelds bekendste dressuurpaard van documentairemaakster Annette van Trigt, heeft op het Equus Film Festival in New York de Winnie Award gewonnen voor de beste documentaire. Dit is al de tweede keer dat een Nederlandse film deze prijs op het internationale filmfestival krijgt, vorig jaar won It Swarte Goud van Omrop Fryslân

Drie films van Van Trigt werden dit jaar genomineerd voor het internationale filmfestival waarvoor jaarlijks de beste films en documentaires met paarden in de hoofdrol worden geselecteerd.

Naast The Story of Totilas waren dat Verleidingen voor Amish en Gouden Genen. “Het is zeldzaam dat je als maker de Amish gemeenschap binnenkomt en die film kon op veel bijval rekenen in New York”, vertelt Van Trigt.

“Maar mijn stille hoop was toch dat Totilas zou winnen. Het gevecht om dat op film te krijgen, zo beloond te zien, raakt me. Ik hoop uiteraard dat deze award de film internationaal op de kaart gaat zetten”, aldus de filmmaakster.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op ‘The Story of Totilas’ beste documentaire op New Yorks filmfestival
  1. 1

    Totilas werd door Paul met maar één reden gekocht, het Nederlands dressuurteam uitschakelen.
    Zelfs al zou Totilas nooit één proef lopen voor Duitsland dan was het feit dat Totilas niet meer in het Nederlands team zat al genoeg om de heerschappij weer in Duitse handen te brengen…dachten ze.

    En toen kwam Dujardin en die reed dat karretje in de poep.

  2. 2

    Eens met Marcel Dufour. Ik heb Totilas onder meneer Rath zien lopen in Aken, vond hem niet sprankelen en er was iets aan hem. Maar ja Totilas daar kan niets mee mis zijn. Niemand begreep iets van de lage punten. Hij had gewoon uitgebeld moeten worden! Zonde van dit geweldige paard! Wat in Aken voor Totilas de afgang betekende was er voor Valegro en Nip Tuck tijd voor een ontspannende snack midden in en tijdens het concours aan de hand grazen met hun grooms. Undercover was druk met het zoeken naar de juiste piaff en passage tijdens de training nog voor het inrijden voor de proef. Tja verschil moet er zijn…..