Ga naar hoofdinhoud

‘The Story of Totilas’ beste documentaire op New Yorks filmfestival

The Story of Totilas
The Story of Totilas, de film over de opkomst en de ondergang van 's werelds bekendste dressuurpaard van documentairemaakster Annette van Trigt, heeft op het Equus Film Festival in New York de Winnie Award gewonnen voor de beste documentaire. Dit is al de tweede keer dat een Nederlandse film deze prijs op het internationale filmfestival krijgt, vorig jaar won It Swarte Goud van Omrop Fryslân

Drie films van Van Trigt werden dit jaar genomineerd voor het internationale filmfestival waarvoor jaarlijks de beste films en documentaires met paarden in de hoofdrol worden geselecteerd.

Naast The Story of Totilas waren dat Verleidingen voor Amish en Gouden Genen. “Het is zeldzaam dat je als maker de Amish gemeenschap binnenkomt en die film kon op veel bijval rekenen in New York”, vertelt Van Trigt.

“Maar mijn stille hoop was toch dat Totilas zou winnen. Het gevecht om dat op film te krijgen, zo beloond te zien, raakt me. Ik hoop uiteraard dat deze award de film internationaal op de kaart gaat zetten”, aldus de filmmaakster.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “‘The Story of Totilas’ beste documentaire op New Yorks filmfestival

  • Marcel Dufour

    Totilas werd door Paul met maar één reden gekocht, het Nederlands dressuurteam uitschakelen.
    Zelfs al zou Totilas nooit één proef lopen voor Duitsland dan was het feit dat Totilas niet meer in het Nederlands team zat al genoeg om de heerschappij weer in Duitse handen te brengen…dachten ze.

    En toen kwam Dujardin en die reed dat karretje in de poep.

  • A. van Duinen

    Eens met Marcel Dufour. Ik heb Totilas onder meneer Rath zien lopen in Aken, vond hem niet sprankelen en er was iets aan hem. Maar ja Totilas daar kan niets mee mis zijn. Niemand begreep iets van de lage punten. Hij had gewoon uitgebeld moeten worden! Zonde van dit geweldige paard! Wat in Aken voor Totilas de afgang betekende was er voor Valegro en Nip Tuck tijd voor een ontspannende snack midden in en tijdens het concours aan de hand grazen met hun grooms. Undercover was druk met het zoeken naar de juiste piaff en passage tijdens de training nog voor het inrijden voor de proef. Tja verschil moet er zijn…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.