Ga naar hoofdinhoud

Stühlmeyer wint zevenjarigen, tweede bij achtjarigen

Foto Lonneke Ruesink

De Duitser Patrick Stühlmeyer won in Neustadt zojuist de rubriek voor zevenjarige springpaarden met Savage (v. Solitair). Even later belandde hij met Quintos (v. Quick Nick I) op een tweede plek in de rubriek voor achtjarige springpaarden. De Deen Sören Pedersen schreef deze op naam met Tailormade Quinnus (v. Quidam’s Rubin).

Bij de zevenjarigen eindigde Frank Schuttert met Balboa HS (v. Tygo) op een 22ste plaats, vanwege vier strafpunten in de eerste fase van het twee fase-parcours over 1,40m. Mathijs van Asten was de enige Nederlander bij de achtjarigen en eindigde op een 44ste plek met Artistic (v. Chin Chin). De combinatie kreeg jammerlijk twaalf strafpunten te verduren.

Stühlmeyer boekte met Savage een nipte zege in de zevenjarigen rubriek. In 25,85 seconden rondde hij de tweede fase af. De tweede plaats ging naar de Belg Jan Vinckier met G-Star du Cartier (v. Cartier van de Heffinck) in een tijd van 26,07 seconden. Ook Sören Pedersen was behalve bij de achtjarigen ook bij de zevenjarigen succesvol. De Deen finishte met Tailormade Confidence (v. Cordalmé Z) in 26,16 seconden en werd derde.

De rubriek voor achtjarige springpaarden bestond eveneens uit een twee fase-parcours over 1,40m. Pedersen stuurde zijn Tailormade Quinnus in 25,52 seconden naar de eindstreep en was daarmee ditmaal concurrent Stühlmeyer te snel af. Stühlmeyer pakte het tweede geld door met Quintos in 26,03 seconden te finishen. Mike Patrick Leichle kwam met Sixtus (v. Stolzenberg) nog zeer dicht bij Stühlmeyer en eindigde in 26,07 seconden op de derde plaats.

Klik hier voor de resultaten van de zevenjarige springpaarden.
Klik hier voor de resultaten van de achtjarige springpaarden.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Stühlmeyer wint zevenjarigen, tweede bij achtjarigen

  • G Koeman

    En wat te denken van Amazing onder Theo Muff bij de 8 jarige in Neustadt deze verdienen toch ook een vermelding. De 8jr Concorde zoon uit Hianta gefokt bij J van Rij uit Wilbertoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook