Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Dubbele zege Schoots en Zarah in ZZ-zwaar

Lotje Schoots ZarahIn twee ZZ-zwaargroepen werd afgelopen weekend in Ermelo gestreden om de laatste puntjes voor de afvaardiging naar het NK in De Steeg. Lotje Schoots plaatste zich al eerder, maar greep de laatste selectie aan om nog wat te oefenen. Dat was anders voor Adelinde Cornelissen, die met Tiara (v. Jazz) een goede klassering nodig had om deelname af te dwingen. Beide amazones wisten te winnen en Schoots schreef met Zarah (v. Oscar) zelfs twee proeven op haar naam.

Lotje Schoots vertelt: “Ik kon echt van onderdeel naar onderdeel rijden. Het was fijn om voor het NK nog een keer de ring in te kunnen en te kijken hoe het uit zou pakken. Nu kan ik met een goed gevoel richting De Steeg werken.” Schoots kwam in beide proeven boven de 69% uit en bleef daarmee ruim voor op de nummer twee. In beide proeven ging dat om Laurens van Lieren met KWPN-hengst President’s Wonderboy.

Adelinde Cornelissen reed alleen de eerste selectie in Almelo mee met Tiara. Voor Cornelissen hing de kwalificatie voor het NK dus af van haar klassering in Ermelo: “Iin Ermelo liep ze als vanouds. Vooral het drafgedeelte was heel stoer. We scoorden daarin veel achten en zelfs een negen voor de verruimingen.” In de groep van Cornelissen won Thamar Zweistra de tweede proef met Whoopy (v. Rubiquil). Cornelissen kwalificeerde zich in de lichte tour voor het NK met haar andere paard Ulissa (v. Olivi). “Ik werk mijn paarden rustig door naar De Steeg. Tot die tijd staan er voor hen geen andere wedstrijden op de planning.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.