Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Ingeborg Klooster concurrent van zichzelf

Ingeborg Klooster (op de foto nog met Loadewyk) won met Lex oet oale Kloosterveen de Prix St. Georges.

Ingeborg Klooster Loadewyk“Ik ben nog niet gewend aan dit soort percentages”, lacht Ingeborg Klooster. Een paar weken geleden maakte de amazone haar debuut in de lichte tour met dekhengst Loadewyk (v. Tsjerk). Afgelopen zaterdag kwam ze in Sonnega voor de tweede keer in actie in deze klasse en zette Klooster haar deelname om in een klinkende overwinning. Daar bleef het niet bij. Met haar tweede paard Hoppe van de Demrostables (v. Mintse) pakte ze ook nog eens het rode lint.

“Ik had hier absoluut niet op gerekend”, is Ingeborg Klooster enthousiast. “Ik rijd pas sinds afgelopen juni, toen ik mijn debuut maakte met Hoppe, lichte tour en bovendien liep Loadewyk pas zijn tweede wedstrijd op dit niveau. Na mijn proef met Loadewyk was ik heel tevreden. Ondanks zijn onervarenheid kon ik foutloos de proef doorrijden”, lacht Klooster.

De opdracht voor de proef met Hoppe van de Demrostables was voor Klooster een heel duidelijke. “Hoppe wil graag wat kort in de hals worden. Ik heb de hele proef door geprobeerd Hoppe mooi van de hand af te rijden. Daardoor kon ik hem voor mijn gevoel niet optimaal aanspannen en mistte er wat afdruk en verzameling”, aldus Ingeborg Klooster. De amazone finishte met scores van 66,32% en 65,39%. Daarmee bleef ze voor op Jiska van den Akker, die met Utah (v. Jazz) als derde volgde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Eén reactie op “Subtop: Ingeborg Klooster concurrent van zichzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.