Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Klinkende overwinning Minderhoud en Tango

Hans Peter Minderhoud TangoEen behoorlijke groep Grand-Prixruiters benutte de wedstrijd in Kootwijk afgelopen weekend om nog één keer te kunnen oefenen voor het Nederlands kampioenschap dressuur dat half juni wordt gehouden in De Steeg. Hans Peter Minderhoud finishte als enige boven de 70% met KWPN-hengst IPS Tango (v. Jazz). Met 71,10% zette hij zijn deelname om in een klinkende overwinning.

“Het was een mooie test voor Tango. Ik wilde hem voor De Steeg nog graag een keer op een wat grotere outdoorwedstrijd starten. Kootwijk paste wat dat betreft goed. We scoorden negens voor de drafverruimingen en appuyementen en ook de passageonderdelen leverden louter achten op. Jammer genoeg kregen we fouten in beide series en in het zigzag appuyement. Dat kost natuurlijk veel punten. Als we deze fouten niet hadden gemaakt, had er zeker een paar procent meer ingezeten. Van de andere kant zag ik de wedstrijd als een training en het is een goed leermoment geweest. Thuis werk ik nu rustig verder richting De Steeg”, vertelt Minderhoud.

Oude bekende
Na lange tijd was ook Jetset-zoon On Top weer in de dressuurpiste te zien. Herhaaldelijk blessureleed hield de elegante bruine anderhalf jaar aan de kant. Amazone Leida Collins was blij met de rentree. “Anderhalf jaar is natuurlijk een enorm lange tijd, maar On Top reageerde in Kootwijk heel goed. Hij was goed bij de les en liep eigenlijk vrij gemakkelijk door de proef. Nu het in Kootwijk zo goed ging, heb ik besloten me ook in te schrijven voor het NK.” Collins reed gelijk naar bijna 70%. Ze finishte met 69,75% en één van de juryleden zag in haar zelfs de nummer één. Met 68,33% belandde Theo Hanzon op de derde stek. Hij zadelde Krack C-zoon Spargo.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink 

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.