Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Minderhoud en Witte grootverdieners in eerste selectie

Madeleine Witte Wynton subtopHet grote zandterrein van het Twents Hippisch Centrum in Almelo bood afgelopen weekend onderdak aan de eerste selectiewedstrijd voor subtoppers voor de outdoorkampioenschappen. De KWPN-hengsten waren in topvorm en domineerden drie van de vier groepen. Op zaterdag pakte Madeleine Witte twee keer de winst. Dat deed ze met dekhengst Wynton en Blom’s Vontango B. Een dag later was het showtime voor Hans Peter Minderhoud. Zowel met Exquis Vivaldi als Johnson schreef hij een proef op naam.

Exquis Vivaldi (v. Krack C) eindigde met de hoogste dagscore van 72,57% en maakte dat zijn ruiter, Hans Peter Minderhoud, stralend de ring uit kwam. “Het gevoel was stabiel en Vivaldi stond er de hele proef goed aan. Het was jammer dat we een foutje in één van de changementenseries moesten incasseren, maar verder liep de proef top” vertelt hij enthousiast. Over Johnson (v. Jazz) kon Hans Peter Minderhoud ook zeer tevreden zijn, waar de aanleuning vroeger nog wel eens wat onrustig was, was hij in Almelo mooi stil en aan de loodlijn. Hans Peter Minderhoud meent dat dat komt doordat ze thuis bezig zijn met de piaffe/passage-tour. “Johnson in z’n geheel meer aan elkaar gekomen is en daardoor kan ik hem er veel constanter aanhouden. De draf is daardoor meer gedragen en de aanleuning meer bovenin”.

Madeleine Witte pakte de dag ervoor twee keer winst, zowel met Blom’s Vontango B (v. Contango) als met Wynton (v. Jazz), beide met scores boven de zeventig procent. Door spoken in de hoek van de ring werd het met Wynton een nipte overwinning, mede dankzij zijn mooie draftour hield hij toch de koppositie vast. Naderhand zei Madeleine Witte over de storing in de proef: “Ik weet niet wat Wynton precies zag, maar hij vond het echt heel eng. Ik kreeg hem niet goed richting die hoek en dat heeft hij nog nooit gedaan. M’n serie om de drie, vlak daarna, moest ik weer richting die hoek rijden, maar toen was ik er zelf wat beter op voorbereid. Heel jammer, aangezien de proef verder super liep”.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.