Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Minderhoud zegeviert met Vivaldi en Johnson

Hans Peter Minderhoud VivaldiDressuurruiter Hans Peter Minderhoud had een druk weekend. Op zaterdag kwam hij met KWPN-hengst IPS Tango (v. Jazz) aan de start in Kootwijk, een dag later stond de Subtopselectie in Ermelo op het programma. Daar reed de ruiter lichte tour met Exquis Vivaldi (v. Krack C) en Johnson (v. Jazz), beide goedgekeurd bij het KWPN. Het was niet voor niets, alle drie de hengsten wisten hun rubriek te winnen.

Met het oog op het NK in De Steeg staat Minderhoud er heel goed voor. Net als Madeleine Witte met Blom’s Vontango en Imke Schellekens met Hunter Douglas Toots wist hij zowel met Johnson als Vivaldi twee selectieproeven te domineren. Het belooft dus een spannende strijd te worden. Exquis Vivaldi liep naar 73,68% en gaf op zondag de concurrentie in de eerste groep ruimschoots het nakijken. “Vivaldi raakt steeds meer bevestigd en ik kan hem gemakkelijker door de proef heen sturen.”

Met Jazz-zoon Johnson bleef Minderhoud in de tweede groep maar liefst 5,46% voor op de directe concurrentie. De stoere bruine hengst liep naar 71,18%. Hans Peter Minderhoud: “Johnson liep op het voorterrein fantastisch. Ik had helaas de pech dat het, vlak voordat ik de ring in moest, ontzettend begon te waaien. De vlaggen wapperden enorm en maakten veel lawaai. Johnson werd daar een beetje schieterig van.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

2 reacties op “Subtop: Minderhoud zegeviert met Vivaldi en Johnson

  • karin

    Super die Vivaldi, nieuwe Totilas??? Proficiat.

  • karen matthys

    vivaldi zou zeker een tweede totilas kunnen zijn maar met een veel mooier bewegingsmechanisme. Voor minderhoud kan dit de definitieve bekroning worden van een fenomenale dressuurruiter en paardenmancarrière ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.