Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Op ’t Hoog en Houwen verdelen prijzen in ZZ-zwaar

Fieke Houwen Miss LoxleyTwee wedstrijden op één dag in twee verschillende provincies was misschien wat veel, maar Fieke Houwen rende niet voor niets het vuur uit de sloffen. Met Miss Loxley (v. Lord Loxley) won de amazone in Kootwijk een ZZ-zwaarproef in het kader van de Tinello Cup en een paar uur later wist ze in Sevenum de Subli Cup-kwalificatie voor vierjarigen te domineren met haar Coco HS (v. Santano). In Kootwijk werd de andere ZZ-zwaarproef een prooi voor Lars op ’t Hoog, die zijn Survival (v. Lancet) zadelde.

Sinds haar debuut, begin april, verzamelde Houwen al behoorlijk wat winstpunten in het ZZ-zwaar. “Het gaat boven verwachting goed met Miss Loxley. De laatste tijd kan ik haar er heel scherp aanzetten in de proeven.” In Kootwijk zaten er nog wel wat fouten in de proeven, vindt Houwen. “Zo wilde ik één van de pirouetten net iets kleiner draaien, omdat ik dacht dat dat wel kon. Dat was iets overmoedig en Miss Loxley viel eruit. Verder zijn we thuis al wat meer gevorderd in het rijden van de series. Daarom sprong ze in de ring één keer om de drie in plaats van om de vier.”

ZZ-licht
Florentine Rootveld en Lynne Maas legden elkaar het vuur aan de schenen in het ZZ-licht. In de Tinello Cup-wedstrijd wisten beide amazones één proef om te zetten in winst. Florentine Rootveld stuurde haar UpSeven (v. OOSeven) in de eerste proef naar de hoogste ZZ-lichtscore van de dag. Ze finishte met 70,14% en nam bij beide juryleden de koppositie in. Maas moest genoegen nemen met 66% en de gedeelde vijfde plek, maar ze nam in de tweede proef haar sportieve revanche met Zamora (v. Krack C). Dit keer finishte de amazone uit Schiedam met 68,29%. Dat betekende de koppositie. Rootveld eindigde met 67,57% op de tweede stek.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.