Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Op ’t Hoog verrast met Survival in ZZ-zwaar

Lars op 't Hoog Survival“We hadden een paar jaar geleden echt niet verwacht dat Survival zich zo zou blijven ontwikkelen”, zegt dressuurruiter Lars op ’t Hoog enthousiast. Met zijn Survival (v. Lancet) won de ruiter uit Haghorst afgelopen zaterdag in Etten-Leur twee keer in het ZZ-zwaar. Het duo maakte hun debuut op dit niveau en wist meteen vier winstpunten bij elkaar te rijden.

Op de afgelopen indoorkampioenschappen reed Op ’t Hoog zijn laatste wedstrijd in het ZZ-licht. “Daarna heb ik Survival thuisgehouden en hebben we hem goed voorbereid op het ZZ-zwaar”, vertelt de ruiter. “Er zit nog steeds groei in en met scores als deze, boven de 66%, hebben we in de toekomst ook zicht op de lichte tour. Ik loop er niet te ver op vooruit, we zien wel hoe het gaat.”

Met zijn score van precies 66% bleef Op ‘t Hoog uiteindelijk 0,71% voor op de directe concurrentie. Deze meldde zich in de vorm van Fieke Houwen met haar Miss Loxley (v. Lord Loxley). De tweede score in de tweede proef kwam op naam van Evelien de Bruin. Het nationale jurylid kwam in actie met United Ruud. De Jazz-nazaat liep naar 65,43%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.