Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Raateland en Scholtens twee keer op kop in ZZ-zwaar

Emmelie Scholtens WestenwindHet ZZ-zwaar werd in Schaijk verdeeld over twee groepen. In de grootste groep ging Emmelie Scholtens twee keer overtuigend naar de winst met KWPN-hengst Westenwind (v. Flemmingh). Geert Jan Raateland voerde de kleinere groep twee keer aan met zijn achtjarige merrie Diamond (v. Diamond Hit).

Geert Jan Raateland kwam voor het eerst in actie in het ZZ-zwaar en keek tevreden terug. “Vooral in de eerste proef lukte alles heel goed. Dat was echt onze beste proef tot nu toe”, zegt de ruiter. “De laatste tijd begint alles steeds meer op z’n plek te vallen. Diamond heeft veel progressie gemaakt in de galoppade en de stap en draf waren sowieso al heel goed.” In Schaijk liep de langgelijnde Diamond Hit-dochter naar 64,71% en 67,14%. KWPN-hengst Westenwind liep zijn eerste wedstrijd in het ZZ-zwaar. Hij liet zich goed zien in liep naar 68,43% en 65,43%. “Westenwind heeft de tijd nodig gehad om aan kracht te winnen en dat betaalt zich nu uit”, vertelt amazone Emmelie Scholtens.

ZZ-licht

De hoogste dagscore in het ZZ-licht werd bij elkaar gereden door Miranda Rongen. Met haar in Duitsland goedgekeurde Decor Delatio (v. De Niro) zette ze een keurige proef neer, die 68,43% opleverde. Daarmee won ze de eerste proef in haar groep. In de tweede proef had Yvonne Copal de touwtjes in handen met KWPN-hengst Webster (v. Krack C). Roger Schulkens was heer en meester in de tweede groep. Hij kwam in actie met Wortila (v. Gribaldi) die de twee proeven omzette in winst. “Wortila valt op in zijn lossigheid, waar ik ook altijd veel complimenten over ontvang. De laatste tijd boekten we samen veel progressie.” Schulkens finishte met 66,29% en 65,57%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.