Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Richelle ter Haak treedt ijzersterk op

Richelle ter Haak Special StarOppermachtig was ze, afgelopen zaterdag tijdens de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid. Richelle ter Haak kwam met twee paarden aan start in de klasse ZZ-zwaar. Ze legde beslag op de eerste en de tweede plaats en liet scores noteren waarmee ze een gat naar de concurrentie sloeg. Met Special Star (v. Show Star) scoorde ze 68,14%. Wonder (v. Gribaldi) volgde met een score van 66,86%. “Beide paarden gingen heel fijn. Special liep inderdaad beter”, licht Ter Haak toe.

Special Star is een achtjarige zoon van Show Star. “Special is een heel fijn paard en hij raakt steeds meer bevestigd. Hij is lief en ook nog eens erg mooi.” Wonder is eveneens acht jaar en een dochter van Gribaldi. “Wonder doet haar naam eer aan. Ze is er een tijd tussenuit geweest. Vorige zomer was ze erg ziek en het was onzeker hoe het zou lopen. Het is dus echt een wonder dat ze weer meeloopt”, vertelt de amazone.

Ter Haak startte met beide paarden slechts één proef. De derde prijs in de eerste proef ging naar Renske van den Buijs met Wervelwind (v. Don Primero). De combinatie scoorde 63,71%. Haar rit in de tweede proef was goed voor de overwinning. De jury beloonde haar tweede proef met precies 63%.

ZZ-licht
Robin Simons kwam op zaterdag aan start met Bjirmen’s Rinze (v. Beukenhof’s Jordy) in het ZZ-licht en wist de eerste en de tweede prijs mee naar huis te nemen. Op zondag nam ze haar paard Tiberion (v. Guidam) ook mee. Ze won beide proeven en eindigde met Bjirmen’s Rinze twee keer als zevende. “Rinze heb ik bewust twee dagen meegenomen. Ik wilde kijken hoe het ging en het liep gelukkig erg goed”, vertelt Robin Simons. “Zondag nam ik ook mijn paard Tiberion mee. Hij liep heel erg fijn. Ik had een goed gevoel en we reden een mooie proef. Rinze ging zondag wat minder. Hij was wat moe.” Op zaterdag pakte Saskia Poel in de eerste proef het oranje lint en in de tweede proef het rode lint. Met Unforgettable (v. Olivi) scoorde ze 63,57% en 60,57%.

Lichte tour
Zestien combinaties kwamen aan start in de Prix St. Georges. De overwinning ging naar Kim Huizer. Met Oxford (v. Topas) scoorde ze 68,29%. Ook haar deelname aan de Intermediaire I schreef ze met 67,37% om in winst. “De proeven gingen goed. Er zaten eigenlijk geen foutjes in”, vertelt de 21-jarige amazone.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Shanna Alderliesten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook