Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Schellekens met Toots en Uno in de prijzen

Imke Schellekens met TootsHet was een spannende strijd in de top van het lichtetourveld afgelopen zaterdag in Ermelo tijdens de derde en laatste subtopselectie. De zaterdaggroep werd aangevoerd door Imke Schellekens, die haar imponerende Hunter Douglas Toots (v. Jazz) naar 71,38% stuurde. Ze bleef nipt voor op Dominique Filion, die een persoonlijk record van 71,05% bij elkaar reed met WesTrade’s Wishful (v. Rubels).

“Toots heeft heel goed gelopen, ik ben erg blij met hem!”, is Schellekens enthousiast. “Ik merk dat hij keer op keer progressie maakt. Alleen in de changementenserie om de drie raakte hij even afgeleid”, vertelt de amazone. Met haar tweede paard, Hunter Douglas Uno (v. Jazz), bezette Schellekens de gedeelde vijfde stek. Ze realiseerde 67,37%, evenals Adelinde Cornelissen met Ulissa (v. Olivi).

Dominique Filion kwam net als Imke Schellekens met twee lichtetourpaarden naar Ermelo. Schimmelruin WesTrade’s Wishful liep pas zijn derde wedstrijd op dit niveau. Met 71,05% scherpte hij zijn persoonlijk record behoorlijk aan. “Wishful is heel gelijkmatig en doet het graag. Voor mijn gevoel moet hij nog meer routine krijgen op dit niveau. Deze score is echt fantastisch, zeker omdat ik weet dat het nóg beter kan”, vertelt Dominique Filion stralend. Met haar tweede paard Total Touch (v. Mondriaan) was Dominique Filion 68,22% waard, wat haar de vierde prijs opleverde.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Eén reactie op “Subtop: Schellekens met Toots en Uno in de prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.