Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Tanirma wint Intermédiaire II-debuut

Tanirma Sarah van FessemMet ruim 67,50% waren Imke Schellekens en Hunter Douglas Tanirma (v. De Niro) afgelopen zondag de duidelijke winnaars in de Intermédiaire II te Nieuw- en St. Joosland. Tanirma liep haar eerste wedstrijd in een jaar tijd, maar dat was in de score niet te zien. Beide juryleden waren het roerend eens en plaatsten het tweetal aan kop.

Ruim een jaar geleden kwam Tanirma op stal bij Imke Schellekens. “Haar eigenaar, Sander Claus, wilde liever dat ik haar door zou trainen tot Intermédiaire II-niveau alvorens ik haar weer uit zou brengen. In Nieuw en St Joosland toonde ze zich even betrouwbaar als thuis. Toch denk ik dat ik haar net iets te moe had voordat ik de ring in moest.” Positieve punten van het wedstrijddebuut van de combinatie noemt Schellekens: “Tanirma kan alle oefeningen en ik kon haar fijn door de proef sturen. De changementenseries liepen heel goed en ook de appuyementen waren gemakkelijk.”

Ster-sport en PROK-merrie Tanirma genoot haar opleiding bij Sarah van Fessem. In 2006 won deze combinatie het zilver op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Van Fessem boekte daarna menig succes in de nationale dressuursport en reed Tanirma tot en met de lichte tour.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.