Ga naar hoofdinhoud

Succes voor Nederlandse paarden in Belgische WK selecties

Brecht D'Hoore met Wolfshoeve's Go on Top MP Foto: Dominique van der Horst

Favian WH (v. Zizi Top) voorheen bekend onder de naam Feloek la Haya, is goed op dreef in de WK-selecties voor jonge dressuurpaarden in België. Favian WH werd 4,5 maand geleden aangekocht door de familie An van de Zuid-Koreaanse dressuurstal W-Horseland. De Zizi Top-zoon is in opleiding bij Belgische Grand Prix ruiter Brecht D'Hoore, die zijn thuisbasis in Hoogerheide op Wolfshoeve Training heeft. Deze combinatie probeert nu een gooit te doen naar een ticket voor het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

De KWPN gefokte hengst behaalde in 2016 een 4e plaats tijdens de Pavo Cup 6 jarigen onder Olga Boucher. Inmiddels is Favian WH onder Brecht D’Hoore hard op weg naar een ticket voor Ermelo in de zevenjarigen divisie. De selectie te Heist op den Bergh sloten ze winnend af met 75,828%.

Brecht D’Hoore met Favian WH
Foto: Dominique van der Horst

Barrosso op één

Tijdens de selectie te Ghlin moesten ze nipt Larissa Pauluis met de hengst Barroso (v. Bordeaux) in mede-eigendom van Joop van Uytert voor laten gaan. Ook KWPN merrie First Lady (v. Sir Donnerhall I) gereden door Julie Dossin is nog in de race voor een WK ticket en staat in de tussenstand op een vierde plaats.

Go on Top

Ook in de 6 jarige competitie gaat een Nederlands paard aan de leiding: Wolfshoeve’s Go on Top MP (v. Danone I). Bij het KWPN kwam de hengst tot de derde bezichtiging, vervolgens werd hij goedgekeurd bij het AES. Onder Brecht D’Hoore ging de imponerende Go on Top er al tweemaal met de overwinning vandoor. Dit met scores van 73,542% en 75,458%. De hengst is in eigendom van Annemieke en Dominique van der Horst en staat ter dekking bij Hengstenhouderij Jespers.

Brecht D’Hoore met Wolfshoeve’s Go on Top MP
Foto: Dominique van der Horst

Strijd bij de zesjarigen

De eerste selectie kwam op naam van KWPN merrie Goldennettie (v. Jazz) gereden door Linda Meisch en in eigendom van Dominique Mohimont. De merrie staat momenteel op een gedeelde vijfde plaats in het klassement samen met Coolhorses Gilmora (v. Zhivago) gereden door Isabel Cool.

Visser

Ook Tommie Visser doet een gooi naar een WK ticket met de zesjarige bij het BWP goedgekeurde Jazz-zoon Genesis Begijnhoeve in eigendom van echtgenoot Rob van Puijenbroek. Bij de selectie in Heist op den Bergh behaalde Tommie met Genesis een 2e plaats.

Belgisch selectietraject

De Belgische selectie bestaat uit zeven wedstrijden waarop vier keer de Preliminaire proef en drie keer de Finale proef wordt uitgeschreven. De vier beste resultaten tellen, welke uit twee Preliminaire en twee Finale proeven moeten bestaan. Alle Preliminaire selecties zijn inmiddels verreden.

Klik hier voor de uitslagen en tussenstanden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook