Ga naar hoofdinhoud

Succes voor Kuijpers en Van Ooijen op Z-Festival

Don Sandrino met Leon Kuijpers
Springruiters Leon Kuijpers en Bart van Ooijen kenden een succesvol weekend in Lanaken tijdens het Z-Festival. Kuijpers werd eerste en gedeeld tweede bij de vijfjarige springpaarden en Bart van Ooijen tweede bij de vijfjarigen en tweede bij de vierjarigen.


Leon Kuijpers reed de hengst Don Sandrino Z (v. Sandro Boy) naar de eerste plek in het klassement van de vijfjarige springpaarden. Met slechts acht plaatsingspunten won de bij Zangersheide en KWPN goedgekeurde kleinzoon van Concorde. Diezelfde Kuijpers eindigde met Zirocco Blue VDL-dochter Zamira Z op de gedeelde tweede plek in het klassement.

Kuijpers moest die tweede plek onder andere delen met Bart van Ooijen. De Nederlander zadelde zijn Let’s Go VDV-nakomeling Let It Be VDV Z en stond na twee onderdelen op zeventien plaatsingspunten. Dat bleek goed voor de tweede plek.

Bij de vierjarigen was er ook succes voor Van Ooijen. Met Quatro Z-dochter Quick Cash Z eindigde hij als tweede. De merrie van Stal Everse werd door de jury beoordeeld met 86,25 punten. Van Ooijen hoefde alleen Krist Christiaens met de Levisto Z-kloon Levisto Alpha Z voor zich te dulden. De schimmelhengst kreeg maar liefst 91,25 punten mee van de jury. Ook de vierde plek was voor een kloon. Air Jordan Alpha Z, de kloon van topspringpaard en dekhengst Air Jordan Z, sprong onder het zadel van Kris Christiaens naar 81,50 punten.

Bij de zesjarigen ging de overall overwinning naar Tobias Thoenes met Casuality Z (v. Cassini II), gefokt door Anton Vullers.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.