Ga naar hoofdinhoud

Superieure Gringo R wint onder gelegenheidsruiter Zoï Snels

Gringo R in de ISAH Cup als vierjarige. Foto: Jacquelien van Tartwijk
"Ik zit er pas een half uur op!", straalt Zoï Snels na de overwinning in de Isah Cup voor vierjarigen met Gringo R (Catoki x Tolan R). De hengst van Teus van den Brink en Willem Greve won zojuist met een 9,4 voor springen en 9,0 voor gaan tussen de hindernissen. Onder vaste ruiter Willem Greve werd de hengst dinsdag nog vierde, maar Greve moest vanmiddag rijden in de Global Champions Tour in Valkenswaard. "Ze mogen hem best bij mij laten staan, hoor", lacht Zoï Snels.


Een mooie bekroning van de week van Team Nijhof-ruiter Zoï Snels. Het jonge talent stelde al de hengsten van Team Nijhof fantastisch voor en toonde zijn vakmanschap en ruitergevoel ook op de rug van de super meewerkende Gringo R. Henk van den Broek en Gerd Sosath waren lovend over de voor de hengstenselectie aangeboden Catoki-zoon, gefokt door Stal Roelofs. Bij monde van KWPN-jurylid Henk Dirksen oordeelde de jury: “Een paard met een goede, lichtvoetige galop met balans. Hij springt goed met de schoft omhoog, vertoont veel lichaamsgebruik en extra veel vermogen. Een heel compleet springpaard.” Een mooie, terechte winnaar dus. Wederom is het de KWPN Hengstenkeuringscommissie gemakkelijk gemaakt in het selectietraject, want Gringo R overtuigde van voor tot eind.

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Foto: Jacquelien van Tartwijk

De tweede plek was voor Gaucho (Verdi x Animo), die zeer sympathiek werd voorgesteld door Martine van den Eijnden. Met een 9,2 voor springen en 8,8 voor gaan tussen de hindernissen overtuigde de vermogende nakomeling van Verdi. “Zeer goed voorgesteld en staat goed aan de hulpen van de amazone. Daarbij een goede, actieve galop en springt goed met de schoft omhoog.” De nummer twee van dinsdag Girocco-D (Zirocco Blue VDL x Indoctro) onder Nicole Botma kwam nu op een derde plaats na een 8,8 en een 8,4. Nummer één van dinsdag Geneve EB (Sandro Boy x Corrado I) onder Rob Heijligers kreeg vandaag iets spanning en kwam op de vijfde plaats, vlak achter Giovanni S (Bernini x Numero Uno) en Marco Brinkman.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “Superieure Gringo R wint onder gelegenheidsruiter Zoï Snels

  • Martina

    Knappe prestatie hoor, maar ben niet zo voor wedstrijden voor 4 jarigen. Hoe jong ben je dan al gaan trainen ?? Niet goed voor benen/spierstelsel om al zo jong grote prestaties temoeten leveren. Zie de peesblessures al aan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook