Ga naar hoofdinhoud

Susanne Baarup over zesjarigen: ‘Veel talent en paarden fijn voorgesteld’

“Vandaag hebben we ook weer een goede groep gezien met veel talent en correcte manier van voorstellen. We hebben in Feodoro onze voorlopige winnaar gevonden, een fantastisch paard dat zich heel fijn liet zien", zegt juryvoorzitter Susanne Baarup (Denemarken) over de tweede groep zesjarigen waarin Feodoro (v. Fürstenball) won, maar Lordswood Dancing Diamond (v. Dancier) de hoogste punten kreeg voor de gangen. 

Over het zichtbaar kreupele paard (Dogde Raider v. Desperados met de Hongaarse Yasmin Yom Tov) dat niet werd uitgebeld (maar wel een 5,5 voor de draf kreeg) en het duidelijk waar te nemen bloed bij de hoef van Go on Top MP (v. Danone I) van de Belg Brecht d’Hoore houdt Baarup logischerwijs haar mond.

Vorm van de dag

Volgens Baarup wordt het een spannende finale waarin het aankomt op de details: “De vorm van de dag is altijd bepalend in een wedstrijd en de finale op zondag bevat twee extra wissels en dan komt het echt aan op de details. We kunnen niet wachten tot zondag om te zien of de toppaarden van de kwalificaties hun positie kunnen behouden of dat andere voor een verrassing gaan zorgen.”

Balans, houding en plezier in het werk

Gisteren liet Baarup zich optekenen dat de volgende zaken voorop stonden bij de beoordeling: “ Als jury hebben we voornamelijk gelet op de natuurlijke balans en houding, correcte manier van rijden en dat het paard plezier heeft in zijn werk. De vijf beste paarden zijn zeer complete paarden, ze hebben eigenlijk geen minpunten. Het is bovendien mooi om te zien hoe de paarden zijn verbeterd in de afgelopen jaren. De fokkerij heeft duidelijk grote stappen gemaakt.”

Lees ook: 

http://www.horses.nl/sport/feodoro-stoot-quel-filou-troon-dancing-diamond-gouden-medaillekandidaat/

http://www.horses.nl/sport/eerste-starter-quel-filou-houdt-leiding-vast-tot-eind-898/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook