Ga naar hoofdinhoud

Symposium over belang veiligheidscap

Foto Lonneke Ruesink

De veiligheid van de ruiter zal volgende maand uitgelicht worden tijdens het Rider4Helmets Safety Symposium in het Kentucky Horse Park te Lexington. Het symposium brengt vertegenwoordigers van verschillende hoeken van de hippische wereld bijeen om het belang te bespreken van veiligheidscaps, de veiligheid en opleiding van de ruiter en hoe de cap verbeterd kan worden.

Het evenement zal series van korte lezingen en discussies aanbieden gedurende de dag. De discussiepanels zullen onder meer bestaan uit ruiters en amazones, producenten van veiligheidscaps, hippische organisatoren en neurochirurgen. De voorzitter van de bijeenkomst zal Lyndsey White van Rider4Helmets zijn.

“We zijn erg opgetogen om het vierde Rider4Helmets Safety Symposium te organiseren en te zien hoe het zich zal uitbreiden tot alle aspecten van de hippische veiligheid”, liet White weten. “De symposia zijn een fantastische kans om verschillende individuen, organisaties en associaties bijeen te brengen en zo het belang van hippische veiligheid te bespreken.”

Rider4Helmets werd in 2010 opgericht nadat Olympisch dressuuramazone Courtney King ernstig letsel over hield aan een ongeluk. King, die een maand in coma lag na haar ongeluk, droeg op het moment van het incident geen cap. Het doel van de Riders4Helmets-campagne is ruiters en amazones bij te brengen wat de voordelen zijn van het dragen van een goed passende, veilige en goedgekeurde cap.

Bron: Horses / Horsetalk.co.nz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook