Ga naar hoofdinhoud

Symposium over belang veiligheidscap

Foto Lonneke Ruesink

De veiligheid van de ruiter zal volgende maand uitgelicht worden tijdens het Rider4Helmets Safety Symposium in het Kentucky Horse Park te Lexington. Het symposium brengt vertegenwoordigers van verschillende hoeken van de hippische wereld bijeen om het belang te bespreken van veiligheidscaps, de veiligheid en opleiding van de ruiter en hoe de cap verbeterd kan worden.

Het evenement zal series van korte lezingen en discussies aanbieden gedurende de dag. De discussiepanels zullen onder meer bestaan uit ruiters en amazones, producenten van veiligheidscaps, hippische organisatoren en neurochirurgen. De voorzitter van de bijeenkomst zal Lyndsey White van Rider4Helmets zijn.

“We zijn erg opgetogen om het vierde Rider4Helmets Safety Symposium te organiseren en te zien hoe het zich zal uitbreiden tot alle aspecten van de hippische veiligheid”, liet White weten. “De symposia zijn een fantastische kans om verschillende individuen, organisaties en associaties bijeen te brengen en zo het belang van hippische veiligheid te bespreken.”

Rider4Helmets werd in 2010 opgericht nadat Olympisch dressuuramazone Courtney King ernstig letsel over hield aan een ongeluk. King, die een maand in coma lag na haar ongeluk, droeg op het moment van het incident geen cap. Het doel van de Riders4Helmets-campagne is ruiters en amazones bij te brengen wat de voordelen zijn van het dragen van een goed passende, veilige en goedgekeurde cap.

Bron: Horses / Horsetalk.co.nz

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook