Ga naar hoofdinhoud

Terrein CSI Twente schuift een stukje op

Door het faillissement van stal Maathuis wordt het hoofdterrein van CSI Twente naar hoger gelegen percelen op de Geesterense Es verplaatst. Het bestuur probeerde goede afspraken te maken met de curator van stal Maathuis over de oude terreinen, maar slaagde hier niet in. Door de verruiming van reeds bestaande overeenkomsten met andere grondeigenaren heeft het CSI toch beschikking over voldoende ruimte.

Voorzitter Gerard Maathuis is erg blij met de medewerking van de overige grondeigenaren: “Met hen hebben we goede afspraken kunnen maken over circa twintig hectare esgrond. Voor de ontwikkeling van het evenement is het goed nieuws dat we nu duidelijkheid hebben en het accent kunnen verleggen naar belendende percelen. We verhuizen met ons hoofdterrein naar het hoogste punt van de es. Een schitterende plek met prachtig uitzicht op de omliggende landerijen.” 

Maathuis vindt het jammer dat het niet lukte om afspraken met de curator te maken. “Helaas blijft een stellingname van de curator en de bank over de gebruiksrechten van de stichting uit. Ook wenst men het onroerend goed niet aan de stichting te verkopen, terwijl we in onze optiek prima voorstellen hebben gedaan. We vinden dat door deze opstelling nogal lichtvaardig wordt omgesprongen met de complexiteit en grote sociaal-maatschappelijke, sportieve en economische belangen die met het CSI Twente gepaard gaan.”

Bron: Horses.nl

5 reacties op “Terrein CSI Twente schuift een stukje op

 • frank

  Dat is nu jamer dat het niet meer bij de fam Maathuis is maar als het maar gezelig is op het andere terijn als het gewoon door gaat dan ben ik er weer in Twente groetjue daar

 • tukker

  Jammer hoor, op het terrein liggen prachtige zandbodems, neem aan dat die niet verplaatst worden,

 • iris

  Maathuis heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gebr. Huzink en fam Haarhuis. Dus wacht de ontwikkeling even af, het gaat door op het gewone terrein als ze het rond krijgen.

 • Jan Kokhuis

  Als aanwonende van het CSI terrein kan ik zeggen dat er velen met mij niet gelukkig zijn met het voornemen om het hele CSI gebeuren te verplaatsen naar een nog hoger gedeelte. Waaraan voorbij wordt gegaan is dat nog eens 20 ha natuur met een hoge ecologische waarde wordt verpletterd door dit zinloos geweld. Al de voorkomende beschermde vogels en wild wordt verdreven en of door ouders in de steek gelaten. Zie hoe nu het terrein er bij staat met wapperend plastic en waar hoge obstakels blijven staan. Ontoelaatbaar dus omdat er een compleet (voormalig CSI terrein) klaar ligt en zelfs met subsidies van de gemeentelijke instanties is gefinancierd. Door halsstarrigheid van personen wordt dit ongemoeid gelaten? Dat valt volgens mij onder pure kapitaalvernietiging en dan wel geld van de gemeenschap zelf. Het gaat volgens mij toch ook om paarden en niet alleen om Grolsch?

 • CSI vrijwilliger

  Gelukkig, dit stuk is ondertussen achterhaald: CSI maakt pas op de welbekende plaats! In ieder geval dit jaar, maar ik denk nog wel heel wat jaartjes meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.