Ga naar hoofdinhoud

Texelse successen op Texel

Belle Lady Texel, hier nog onder Lotje Schoots, verzamelde verschillende prijzen in de Lichte Tour
Het Texelweekend: voor veel dressuurruiters die een wedstrijd graag met gezelligheid combineren al jaren een begrip. Sinds enkele jaren zijn er ook startmogelijkheden op het evenement, een tweedaags concours op Texel, voor Subtopcombinaties. Opvallend waren de goede prestaties van twee paarden uit de fokkerij van de Texelse Stoeterij van der Linde: Lotje Schoots werd driemaal eerste en een keer tweede met Cocksdorp Texel en Eva van der Linde behaalde mooie resultaten met Belle Lady Texel. 

Normaal worden de dressuurpaarden uit deze fokkerij uitgebracht in de sport door dochters van de fokkers Eva en Merel. Tijdens de zwangerschap van Eva besloot de familie om Belle Lady Texel (v. Krack C) echter onder te brengen bij Lotje Schoots, die er verdienstelijk mee presteerde in de PAVO-Cup. Het scheelde weinig of de apart getekende merrie had zich geselecteerd voor het WK voor jonge paarden in Verden. Belle Lady is inmiddels terug op het eiland en Schots rijdt nu de bruine Cockdorp Texel (v. Lingh), vernoemd naar het plaatsje waar de stoeterij is gevestigd. De combinatie heeft inmiddels enkele proeven ZZ-Zwaar gestart, maar zoals de amazone zegt: “We moeten echt kilometers maken in de ring. Er ontstaan nog teveel foutjes om echt hoog te gaan scoren. Daarom is dit een mooie wedstrijd voor ons. Twee dagen achter elkaar twee proeven, dat is heel leerzaam.” Op vrijdag reed Schoots de bruine ruin naar 65,29% en 68,14%, waarmee ze dubbel oranje op mocht halen. Gisteren scoorde ze 63,14 en 63,00%; goed voor de eerste en de tweede prijs. De andere overwinning was voor Bennie van Es met Maurits van Nassau (v. Willem van Nassau) , die in de eerste proef zaterdag en in beide proeven op vrijdag nog tweede was.

Lichte en Zware Tour

Eva van der Linde startte Belle Lady Texel in het Texelweekend in de Lichte Tour. Op vrijdag viel ze met 63,16% in de Prix St. Georges net buiten de prijzen maar wist ze wel tweede te worden in de Intermédiaire I  (64,80%). Danielle Mes pakte daar het oranje lint met 64,93%, en in de Prix ook nog eens de tweede plaats. Die rubriek werd gewonnen door Linda Verwaal met Rocky (v. Rock Forever): 66,71. Van der Linde wist op zaterdag in zowel de Lichte Tour-proef als de kür op muziek eveneens de tweede prijs te bemachtigen. De scores bedroegen respectievelijk 65,92% en 70,13%.

Lotje Schoots was ook met haar ‘oude’ topper Equitop Torricelli (v. Florestan I) aanwezig op Texel. Ze won de Grand Prix op vrijdag met 65,60%, ruim voor Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski). Ook in de Grand Prix Special, de volgende dag, was de combinatie goed voor de overwinning. De score bedroeg nu 68,04%.

Wijnanda van Brenk was de winnares van de kür op muziek, waarbij de Subtop-combinaties in handicap reden. Met Vladimir (v. Krack C) liet ze 72,57% noteren.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook